Pretresi u više gradova – oduzeto oružje, droga…

Policija

Zbog sumnje da su učestvovali u više pucnjava, policija je pretresla više članova kriminalnih grupa u Herceg Novom, Budvi, Baru, Kotoru, Tivtu, Podgorici, Nikšiću, Danilovgradu i Cetinju.

Akcija je sprovedena u sklopu pojačanih aktivnosti prema bezbjednosno interesantnim licima, a svi osumnjičeni su poznati po raznim krivičnim djelima. Nekoliko njih privedeno je na informativni razogvor u policijske prostorije.

Pretresi su izvršeni uz predhodno izdatu naredbu suda.

Kako je saopšteno iz policije, tokom pretresa oduzeti su: dva startna pištolja, pancir, mobilni telefoni, 35 SIM kartica koje nisu korišćene, domaćeg mobilnog opreratera, sredstava za vezivanje – tzv. lisice, opasač, dvije futrole za pištolj, dok su radi daljih provjera privremeno oduzeta vozila: džip marke „Volkswagen Tuareg“, „golf V“ kao i „BMW serije 5“.

“Službenici CB Herceg Novi su izvršili 8 pretresa na 8 lokacija kojom prilikom je oduzeta jedna bejzbol palica, pištoljski metak cal 9mm, zaštitni prsluk-pancir, kao i manji notes u vezi sa novčanim transakcijama.

Na teritoriji opštine Tivat, službenici Odjeljenja bezbjednosti su izvršili 6 pretresa na 6 lokacija kojom prilikom je pronadjen jedan suzavac, metalna palica na rasklapanje, i 2 SIM kartice mobilnog operatera iz Republike Srbije, jedan rokovnik u vezi sa novčanim transakcijama, 4 PVC kese sa tragovima nepoznate materije, kapa tzv. fantomka, 7 g marihuana u tri zamotuljka, 1,5g kokaina, 7,5 hiljada eura, veći zlatni lanac, dva veća noža, dva ručna sata veće vrijednosti i 15 mobilnih telefona

Prilikom pretresa stana i prostorija u mjestu Grbe – Opština Danilovgrad, pronađeno je lice Pajović Vuk, za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 2,5 godina zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju. Lice je sprovedeno na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS- u Spuž. Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Bar su izvršili 7 pretresa na 7 lokacija kojom prilikom je privremeno oduzet pištolj marke CZ 99 cal. 9 mm, u ilegalnom posjedu, dva okvira za navedeni pištolj, 47 metaka cal. 9mm kao i 2 DVR marke DVCCHD i zaštitni prsluk – pancir. “, piše u policijskom saopštenju.

Po nalogu suda službenici Sektora kriminalističke policije uz odršku pripadnika Posebne policije pretrese su počeli rano jutros.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.