Presuda u korist radnika Riviere

Herceg Novi

Osnovni sud u Herceg Novom donio je presudu u korist deset bivših radnika hotela Riviera u Njivicama, koji su tužili bivšeg vlasnika, kompaniju JT Investment limited, zbog duga od 40 hiljada eura za plate.

Advokat radnika, Petar Zloković, kazao je Pobjedi da će sačekati da prođe žalbeni rok od 15 dana, pa će, ako tužena strana ne podnese žalbu, presuda biti pravosnažna.

“Ukoliko bivši vlasnik ne bude želio da izmiri dugovanja, moguće je i da se obratim državi za pomoć, jer je riječ o 40 hiljada eura, a ne o četiri miliona”, kazao je Zloković.

On je podsjetio da je sud nedavno prihvatio njegov zahtjev za privremenu mjeru na zemljište na kome se hotel nalazi i da će po pravosnažnosti presude razmotriti kako da radnici naplate potraživanja.

Hotel Rivera Njivice

Hotel je zatvoren krajem oktobra prošle godine, a radnici su ostali bez posla u martu ove godine, kada su vlasnik i izvršni direktor hotela napustili i objekat i Herceg Novi.

Radne knjižice im nijesu uručene. Hotel je u avgustu kupila kompanija Montenegro hotels iz Kotora za 6,8 miliona eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.