15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Prestanak padavina, od petka toplije

Photo: Zoran Nikolić - Photo: Zoran Nikolić
Photo: Zoran Nikolić

Do petka pratit će nas relativno svježe vrijeme, a onda slijedi obrat sinoptičke situacije. Zbog približavanja ciklone sa zapada doći će topliji vazduha pa bi se na samom kraju sedmice ponovno mogli vratiti u kratke rukave! Ipak toplije vrijeme će biti praćeno povremeno jakom južinom, a moguća je i obilnija kiša.

U Crnoj Gori danas se u južnim i centralnim predjelima ujutru ili prijepodne očekuje prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

Vjetar tokom dana uglavnom južni i zapadni, slab do umjeren, ponegdje kratkotrajno i pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 13, najviša dnevna od 5 do 22 stepena.

Snijeg na Žabljaku

Prve pahulje ove jeseni na Žablajku stigle su jutros u osvit smijenivši kišu koja je prethodnih dana intenzivno padala na ovom području.

U gradu je pao deset dana ranije nego prošle godine snijeg da prve pahulje najavljivali su ranije obijeljeli prostori Durmitora, gde se bijeljelo iznad 1.700 metara što se moglo vidjeti u rijetkim trenucima sklanjanja gustih oblaka.

AMSCG: Vidljivost smanjena, putevi klizavi i mokri

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena zbog niske oblačnosti, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju.

Na regionalnom putu Crkvice – Vrulja saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati, zbog bušenja i miniranja.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Saobraćaj će, zbog miniranja na stopi mosta Moračica, auto puta Bar – Boljare, prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, biti obustavljen ne duže od 30 minuta od osam do deset i od 12 do 14 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put M-2 Risan – Perast, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije