12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Press – Tivatska gradonačelnica sumirala urađeno u proteklih osam mjeseci

Opština Tivat – press

Predsjednica Opštine Tivat, dr Snežana Matijević na današnjoj press konferenciji informisala je novinare o aktuelnim investicijama u opštini, stasusom projekata koje treba relaizovati ili se realizuju.

„Zadovoljna sam, ali ne prezadovoljna jer može uvijek bolje“ – ocjena je tivatske gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS) o radu i postignutim rezultatima njene administracije u proteklih skoro osam mjeseci.

Dugo najavljivani početak radova na šetalištu Belani, projekat vrijedan 1,1 milion eura vjerovato će početi tek na jesen. Firma koja je na tenderu dobila da izvodi radove smatra da treba više novaca kako bi kvaltetno izvela radove. JP Morsko dobro kao investitior pokušati će naći riješenje i dodatna sredstva ako ne ići će se ponovno na raspisivanje tendera – najavila je Matijević.

Ona je kazala da prva faza nove saobraćajnica na područiju Cacova privodi se kraju, te da je bilo problema zbog loših vremenskih uslova ali narednih dana očekuje se raspisivanje tendera za drugu fazu vrijednu 200.000 eura.

Projekat šetališat  lungo mare Krašići u dužini 400 metara je izrađen i dostavljen je na reviziju, nakon čega će se ići na raspisivanje tendera za izvođača radova. Cijena radova je oko 700.000 eura – kazala je Matijević.

Za vatrogasni dom koji je planiran u Gradiošnici potrebno je na narednoj sjednici SO, kraj aprila, izmjenti planski dokument, za to područije kako bi se stvorili uslovi za raspisivanje tendera o izmještanju dalekovoda, nakon čega bi mogli početi radovi.

„Usvojili smo zahtejeve stanara sa Seljanova da na lokaciji Crvenog krsta smanjimo spratnost, tako da će uskoro raspisati tender za investiciju vrijenu 700.000 eura gdje će biti izgrađen Centar za djecu sa posebnim potrebama i Crveni krst. Do početka ljeta bi mogli izabrati izvođača radova“ – kazala je Matijević.

Realizacija dugo očekivanog dijela projekta, vrijednog 160.000 eura kanalizacije u Donjoj Lastvi počinje narednih dana, nakon čega bi trebali ići u sanaciju obale, što je jedan od zahtjeva građana ovog mjesta.

Opština Tivat – press

Kao rezultat nedavne posjete Šangaju i pobratimskom distraktu Điading, u maju Tivat očekuje posjetu jednog od najvećih kineskih turoperatera – agencije C Trip. “C Trip je vodeći pružalac turističkih usluga uključujući rezervacije smještaja, prodaju karata, prodaju turističkih aranžmana. Ovaj tur operater ima mrežu koja uključuje 1.000.000 hotela u 200 zemalja širom svijeta. U saradnji sa NTO i TO Tivat, gostima iz Kine biće predstavljena cijela Crna Gora, posebno Boka i Tivat“ – kazala je predsjednica Matijević.

„Elaborati o ekonomskoj opravdanosti osnivanja dva nova opštinska preduzeća „Autobuska Stanica“ i „Parking servisa“ su  završeni. Oba preduzeća će biti u 100% vlasništvu Opštine Tivat“, kazao je potpredsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

Predsjednica opštine osvrnula se na incident koji se početkom februara desio na šetalištu Pine, kada je pas usmrtio drugog psa i napao dijete.

„Naš grad ide uzlaznom putanjom, međutim slika koja je nedavno otišla u region je loša. Najavljujem intezivnu kontrolu primjene Odluke o komunalnom redu i načinu držanja kućnih ljubimaca. Obaveza svih vlasnika kućnih ljubimaca je da poštuju ovu Odluku i u narednom periodu naplaćivaće se kazne onima koji to ne čine, a sve sa ciljem obezbjeđivanja sigurnosti za naše građane“.

Sekretarka za finansije Rajka Jovćević kazala je da se u budžet koji je ove godine planiran na 18,74 miliona eura, računajuči i prenesena neutrošena sredstva iz prošle godine, slilo 7,59 miliona ili 40,5%.

Potpredsjednik Opštine dr Siniša Kusovac kazao je da je u Opštini trenutno zaposleno 136 radnika.

Prošle nedjelje dobili su „tumačenje“ Vlade kako da se riješi problem sa Porto Montenegrm koji odbija da Opštini plati 2,5 miliona eura komunalija za novi rezidencijalno-poslovni objekat u tom nautičkom centru.

„Nisam još dospio da vidim što piše u tiom dokumentu, tako da vam u ovom momentu, ne mogu prenijeti koji je stav Vlade o tome“- kazao je Kusovac.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije