Presječen požar koji se razvijao prema kućama u Krašićima

Dio požara koji se širio prema prvim kućama u Krašićima je presječen, i vatrogasci trenutno natapaju taj teren, trudeći se da zađu što dublje u neprohodnu šikaru.

Požar u Krašićima je negdje oko 14 sati bio stavljen pod kontrolu, da bi se nakon 16.30 pod jakim udarima maestrala vatra ponovo razbuktala i to na samo pedesetak metara od najbližih kuća.

Hitnom intervencijom svih raspoloživih snaga je vatra obuzdana i teren se trenutno natapa vodom.

Drugi krak požara prema vojnom objektu “Petrovići” je ugašen nakon što se vatra spustila na samo desetak metara od mora.

Komandir Službe zaštite i spašavnaja Tivat Zoran Barbić kazao je da je svaka prognoza za to što će se dešavati večeras nezahvalna, jer sve zavisi od vjetra.

Požar Krašići

“Vatrogasci će svakako dežurati na terenu, i daće sve od sebe da se požar što prije ugasi, ali je apsolutni prioritet odbrana naseljenog mjesta Krašići”, podvukao je Barbić.

Na licu mjesta su ekipe vatrogasaca Službe zaštitte i spašavanja opštine Tivat, dobrovoljnog vatroga

Njima pomažu i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Aerodroma Tivat, koji se na terenu nalaze kao dobrovoljci.

Požar Krašići

U gašenju pomažu mještani i vlasnici više privatnih auto-cisterni. Zbog gašenja požara je trenutno obustavljen saobraćaj od Krašića prema Rosama i Zabrđu.

snog društva Krtoli iz Radovića, Vojske Crne Gore i SZS Opštine Kotor.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.