Pregovori o Brodogradilištu pri kraju, Damen stiže u Bijelu

DAVOS – Dusko Markovic – Kommer Damen

Usaglašavanje ugovora o preuzimanju dijela Jadranskog brodogradilišta “Bijela” je pri samom kraju, što otvara prostor za valorizaciju dijela Brodogradilišta njegovom transformacijom u servis luksuznih jahti, zaključeno je na sastanku crnogorskog premijera Duška Markovića i predsjednika Damen Grupe koja je u konzorcijumu sa Porto Montenegrom pregovara sa Vladom, Komera Damena.

Predsjednik Vlade Crne Gore i holandski biznismen i milijarder sastali su se u Davosu, tokom 18. Svjetskog ekonomskog foruma.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je zaključeno da će se, početkom rada prvog servisa Damen Grupe na Mediteranu, najprije otvoriti radna mjesta, a zatim će se značajno dopuniti nautička ponuda Crne Gore.

“Marković je ocijeno da prisustvo Damen Grupe, kao renomiranog investitora, pomaže našim naporima da Crnu Goru brendiramo kao elitnu turističku destinaciju”, navodi se u sapštenju.

Iz Vlade je saopšteno da Damen grupa ima 33 brodogradilišta u svijetu, od čega 15 u matičnoj zemlji, Holandiji, te da zapošljava više od 1.500 radnika.

Porto Montenegro – vodeći nautički centar na Jadranu

Davos – Dusko Markovic – Mohamed al Saibani

Marković se u Davosu, takođe, sastao predsjednikom Investment Coroporation of Dubai (ICD), koja je novi vlasnik Porto Montenegra, Mohamedom al Šaibanijem.

Iz Vlade su kazali da je Šajbani upoznao predsjednika Vlade sa daljim planovima razvoja Porto Montenegra kao vodećeg nautičkog rizorta na Jadranu.

“Izrazivši zadovoljstvo poslovanjem u našoj zemlji predsjednik ICD je posebno istakao pozitivne utiske o pregovorima o dijelu Jadranskog brodogradilišta „Bijela“ i najavio otvaranje terena za golf. Takođe je izrazio interesovanje za načine na koje naša zemlja planira da uđe u valorizaciju aerodromâ”, piše u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.