15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici TO Kotor na konferenciji CulturWB

 

Predstavnici TO Kotor, Dragana Samardžić i Zoran Živković, protekle sedmice su boravili u Bredi gdje su prisustvovali, petom po redu sastanku i konferenciji konzorcijuma projekta CulturWB koji se realizuje u okviru programa Erasmus+.

Konferencija je bila posvećena osiguranju kvaliteta u današnjem visokom obrazovanju, izvještavanju o realizaciji LLL kurseva na univerzitetima, razvoju novog master programa na univerzitetima posvećenog kulturnom turizmu i samom procesu akreditacije novog master programa.

 Pored planirane agende bilo je riječi i o implementaciji ostalih projektnih aktivnosti. Na konferenciji je zaključeno da prvi krug LLL kurseva mora biti završen do 08. Februara 2018. godine, a da bi novi master program trebao biti akreditovan od strane nadležnih institucija do septembra 2018. godine.

U ovom trenutku su na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo – Kotor još uvijek  u toku LLL kursevi, i do sada je 7 kandidata uspješno završilo LLL kurs.

 S obzirom da u ovom projektu učesvuje sedam univerziteta iz zemalja zapadnog Balkana i da su normative različite od zemlje do zemlje, očekujemo da svi realizuju svoje aktivnosti u zadatim rokovima, međutim to ipak zavisi od normative zemlje kojoj univerzitet pripada.

Sledeći sastanak konzorcijuma će se održati u Mostaru, krajem juna tekuće godine.

Najčitanije