20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici CDPR -a posjetili Franjevke u Petrovcu i uručili poklone

Posjeta Petrovac
Posjeta Petrovac

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) tokom blagdanskih dana, između dva Božića,  posjetili su  Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke.

Posjeta je iskorištena kako bi sestrama uručili donaciju koju čini komplet knjiga pisaca sa balkanskih prostora koji će koristiti pacijenti i sestre. Uz knjige predstavnici CDPR-a poklonili su i novogodišnje pakete sa slatkišima.

„Knjigama koje smo donijeli  sigurno se obogaćuje knjižni fond koji posjeduje Dom, što svakako  predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Takođe se nadamo da posjetom i slatkom donacijom u ovim  prazničnim danima pokazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu  smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih  nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu  Doma u prelijepom Petrovcu“ – saopšteno je iz CDPR-a.

Jubilej Franjevki, reda Bezgrešnog začeća u Petrovcu
Jubilej Franjevki, reda Bezgrešnog začeća u Petrovcu

CDPR na ovaj ili slične načine koristi svaku prigodnu priliku sličnu  ovoj da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ustanove koje se  bave zdravstvenim ili socijalnim radom.

Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspjevati raditi, kako u ovoj  2017.godini, tako i u budućnosti, naravno koliko nam to budu  dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, a kako bi na taj način pomogli svima kojima pomoć  nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu  rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla, zaključuje se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije