12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljena turistička ponuda Tivta na sajmu u Varšavi

Sajam Varšava

Turistička organizacija Tivat na sajmu u Varšavi u sklopu Crnogorskog predstavljanja – kao evropskog  partnera na ovogodišnjem sajmu turizma, pod nazivom World Travel Show

TO Tivat se na ovogodišnjem sajmu u Varšavi, pod nazivom World travel show koji se održava od 20 do 22.oktobra , a u sklopu ponude Crna Gore, zajedno sa NTO i drugim LTO sa primorja, predstavila i sa svojom ponudom grada. Na ovogodišnjem sajmu Crna Gora je i evropski partner sajma.

Pored predstavljanja turističke ponude na crnogorskom štandu, TO Tivat je zajedno sa NTO Crne Gore, drugim LTO, i ostalom prisutnom turističkom privredom, osmislila i brojne promotivne programe koji se održavaju na glavnim sajamskim scenama, budući na veću ovogodišnju pažnju i fokus na Crnu Goru, kao ovogodišnjeg evropskog partnera sajma.

Prezentacija Crne Gore je privukla veliki broj predstavnika poljskih medija i posjetioca sajma, u okviru koje je bio predstavljen muzički, kulturni i gastro program, kojem su se priključile sve Crnogorske opštine, participanti ovog sajma, a u vidu istaknutih crnogorskih umjetnika: bubnjara Dragoljuba Đuričića sa bendom i duetom  Mirana Begića sa violinom i Predraga Jankovića na harmonici. Promovisana je i crnogorska gastrnomoska ponuda kroz „otvorenu kuhinju“, u kojoj su se na licu mjesta pripremale tradicionalne priganice i služili ostali lokalni specijaliteti.

Tokom sajma, posebna prezentacija grada Tivta je bila upriličena od strane predstavnica TOTivat, ali i drugih gradova i predstavnika LTO, NTO i Crnogorske turističke privrede, uz zabavni program i degustaciju hrane I crnogorskih vina, bile su dodijeljene i  vrijedne nagrade.

Crnogorski štand posjetila je Ljiljana Tošković, ambasador Crne Gore u Poljskoj sa saradnicima, kao i predstavnici poljskih turoperatora koji su, u susret sajmu, nedavno boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Pored njih, crnogorski štand je obišao i ministar turizma u Ministarstvu turizma I sporta Poljske, Darijuš Rogovski.

Sajam Varšava

Svih dana sajma, kao i današnjeg posljednjeg dana, zabilježena je velika zainteresovanost i posjećenost Tivatskom štandu. Pozitivan rezulatat ove posjete sajmu od strane TOTivat, ogleda se u sve većoj zainteresovanosti Poljaka za ponudom grada Tivta, što bilježi i povećana aktivnost u posjetama našem sajtu sa ovog tržišta, kao i veliki broj turista koji svake godine, naročito u sezinskom period sve više posjećuje opštinu Tivat, čemu je u mnogome doprinjela sezonska avio i čarter linija sa brojnim promotivnim aktivnostima (LOT, EnterAir, Travel Service), zatim i studijske posjete novinara i turoperatora, kao i generalno prethodno ostvarena partnerstva među turističkom privredom naše dvije zemlje.

Tokom prvih 8 mjeseci 2017. godine u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori je boravilo 26.966 poljskih turista ( 21,79 % više), koji su ostvarili 125.143 noćenja, odnosno 18,3% više u odnosu na isti period 2016. U periodu od prethodne dvije godine i odrađenih statistika u svim vidovima smještaja sa ovog tržišta, na prostoru opštine Tivat, boravilo je oko 5000 Poljaka.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije