8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen trilateralni program prekogranične saradnje

Sa prezentacije
Sa prezentacije

Zajednički tehnički sekretarijat trilateralnog programa Hrvatska – BiH – Crna Gora i Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi predstavili su danas pravila za dostavljanje projektnih predloga, u okviru programa prekogranične saradnje, kao i informacije o samom programu i njegovim ciljevima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija i ustanova čiji je osnivač Opština, kao i zainteresovani građani.

Trilateralni program HR-BiH-CG, čija je ukupna vrijednost 67 miliona eura za period od sedam godina, ima za cilj poboljšanje kvaliteta socijalnih i zdravstvenih usluga, zaštitu životne sredine i prirode, kao i poboljšanje spriječavanja rizika i promociju energetske efikasnosti.

Projektima mogu aplicirati jedinice lokalne, regionalne ili područne uprave, institucije i agencije čiji je osnivač država, regionalna ili lokalna samouprava, nevladine organizacije, udruženja i zadužbine/fondacije, privredne, poljoprivredne, zanatske i industrijske komore, klasteri registrovani kao neporifitna pravna lica i sektorska udruženja.

Prvi poziv za dostavljanje projektnih predloga u okviru ovog programa, sa ukupnim budžetom od 25 miliona eura, objavljen je 9. marta ove godine. Aplikacije se podnose putem elektronskog sistema za praćenje do 10. juna u 15 sati.

Najčitanije