14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen portal za informisanje javnosti o pristupanju Crne Gore EU

Predstavljanje portala
Predstavljanje portala

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i Britanskim savjetom, organizovalo je danas konferenciju za medije povodom predstavljanja novog portala za informisanje javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, www.eu.me.

O značaju pokretanja novog sajta Vlade za informisanje javnosti o procesu evropske integracije govorio je državni sekretar za evropske integracije, glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, a medijima se obratio i šef sektora za politiku, evropske integracije i privredu u Delegaciji Evropske unije Alberto Kamarata i zamjenik ambasadora Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori Lindon Rednidž.

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU), Aleksandar Andrija Pejović, kazao je da je portal dobra alatka i mehanizam za bolje upoznavanje građana sa onim što im donosi proces evropskih integracija.

“To treba da bude interaktivni mehanizam, za razumijevanje i podršku građana za ono što proces donosi. Težnja je da se predstavi proces i da budemo interaktivniji. Sagledali smo kako je rađeno u drugim državama, prije svega Hrvatskoj”, kazao je Pejović.

Predstavljanje portala
Predstavljanje portala

Zamjenik ambasadora Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori, Lindon Rednidž, ocijenio je dobrim što je portral o informisanju građana povezan sa socijalnim mrežama.

Kako su kazali na konferenciji za novinare, na izradu portala potrošeno je četiri hiljade eura.

Najčitanije