16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik tivatskih Demokrata na originalan način testira (ne)diskriminaciju

Koverat sa Arsićevom prijavom
Koverat sa Arsićevom prijavom

Predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić na originalan način je odlučio da testira da li se lokalna DPS-SD-HGI vlast se na jednak način odnosi prema svim građanima, ili su radna mjesta koja se ovih dana otvaraju u Opštini, namijenjena samo članovim i simpatizerima tih stranaka. Arsić, diplomirani inženjer elektrotehnike sa višegodišnjim radnim iskustvom kod više domaćih i stranih pružalaca telekomunikacionih usluga, tako je danas Opštini poslao svoju prijavu na oglas za zapošljavanje novog  opštinskog službenika čiji traženi profil, u potpunosti odgovara Arsićevoj stručnosti i referencama.

Na koverti kojom je opštinskom Sekretarijatu za lokalnu samoupravu poslao svoju dokumentaciju, Arsić je napisao da je to njegova „prijava po namještenom konkursu za radno mjesto savjetnika za energetsku efikasnost“ u Opštini Tivat. Javni oglas za zapošljavanje samostalnog savjetnika za energetsku efikasnost Opština je raspisala 13.septembra.

Arsić je istovremeno u otvorenom pismu gradonačelnici dr Snežani Matijević (DPS), naveo da je njen nedavni dolazak na čelo grada “u bestidnim vremenima,  čiji smo Vi i ja sastavni dio, bio određena relaksacija za skoro cjelokupni društveni život Tivta” .

“Prosto je bilo nemoguće povjerovati da  će nešto konačno da poprimi dimenzije sklada i razuma. Čvrsto sam  vjerovao da ćete uspeti da se otrgnete kandžama sramnih zamisli Vaših  najbližih saradnika. Doduše, te saradnike niste ni birali, pa nije ni čudo što Vam uveliko sijeku granu na kojoj sjedite. Radite važne i značajne stvari za lokalnu upravu, svjesni da neke  morate dovesti u red. Zašto njihovu važnost anulirate namještenim  konkursima za prijem zaposlenika čije djelovanje će Vam se vratiti kao  bumerang?”- upitao je gradonačelnicu Arsić istakavši da je ona  “dozvolila da se u vrijeme  izborne kampanje namjesteno raspisuju konkursi.”

V. Arsić
V. Arsić

“Ne znam samo zašto slike unapred odredjenih kandidata, niste okačili u dnevnim novinama , na  sajtu Opštine koju vodite ili Zavoda za zaposljavanje.”-naveo je Asić dodajući da se zbog toga i opredijelio da svoju dokumentaciju dostavi jasno naznačivši da je u pitanju namješteni konkurs. On je gradonačelnicu pozvao da prekine sa takvom praksom i da u lokalnoj upravi zaposli sposobne i kvalifikovane ljude kakvih djelimičnno već i ima u Opštini Tivat.

“Zar nije tužno kada se zna da Vaši sekretari Sekretarijata ne mogu da biraju svoje  saradnike već očekuju katapultirane izabranike vaših koalicionih  partnera i vrhuške partije kojoj pripadate. Doživljavate, da na vidno  insajderskim kolosecima, a sa insajderima u Vašim redovima, saznajemo  kako magijskim štapićem gospoda (Ivan) Novosel i (Tarzan) Milošević vrše raspodjele  radnih mesta. Slike svojih “namještenih”kandidata sa članskim kartama  nose u džepu od košulja?”-naveo je Arsić pozivajući Matijevićku da “očisti prostor oko sebe”.

Inače, Arsić je već prije nekoliko godina na sličan način konkurisao za posao Sekretara za informacione sisteme i zajedničke poslove u Opštini Tivat, ali je umjesto njega kao diplomiranog inženjera elektrotehnike i infomatike, to mjesto pripalo članu OO DPS Tivta G. B. diplomiranom psihologu.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije