16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO H.Novi sa novinarima: Transparentnost i otvorenost imperativi u radu

Susret sa novinarima

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović upriličio je danas radni doručak sa hercegnovskim novinarima, kako bi na samom početku mandata uspostavio dobar, profesionalan i otvoren odnos sa predstavnicima medija.

„Skupština mora da sluša glas naroda, a vi ste značajan posrednik između odbornika i građana. Savjeti i sugestije novinara od velikog su značaja za poboljšanje kvaliteta rada Skupštine opštine. Mi smo spremni da unapređujemo stvari i vjerujemo da nam u tome možete pomoći“, poručio je Bigović.

Na sastanku su dogovoreni tehnički detalji saradnje i poboljšanje uslova rada novinara koji prate skupštinska zasijedanja.

„Stoprocentno vam tvrdim da ćemo raditi potpuno trasparentno i otvoreno. U svakom trenutku, bilo koji dokument ili informacija biće vam dostavljeni ili omogućeno da izvršite uvid u materijal. Neće biti niti jednog tajnog dokumenta ili skrivene aktivnosti u radu ovog parlamenta dok sam ja na njegovom čelu. Vi ćete imati uvid u sve, a samim tim i građani Herceg Novog“, istakao je Bigović.

Informisao je da će u sazivu kojim on predsjedava biti kvantifikovan rad odbornika, kako bi ih podstakli na ravnomjernije i aktivnije učešće u diskusijama.

Skupštinska služba će radovno pripremati izvještaj koji će biti dostupan javnosti. U njemu će biti jasno iskazan doprinos svakog odbornika u radu Skupštine, kada je u pitanju prisustvo na sjednicama, rad odbora, učešće u diskusijama, predlaganje amandmana.

Kako je predsjednik Skupštine zaključio, obaveza ovog saziva je višestruko unapređenje rada, postizanje konsenzusa svih parlamentarnih klubova kada god je to moguće, potpuna otvorenost i osluškivanje potreba građana koji su im ukazali povjerenje.

Odbornici dali saglasnost na budžet Opštine
SO Herceg Novi
Na današnjoj prvoj sjednici po hitnom postupku Skupštine opštine Herceg Novi, odbornici su jednoglasno dali saglasnost na budžet opštine Herceg Novi bez rasprave.

 

 

Najčitanije