15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednici opština Tivat i Kotor posjetili Luštica Bay

Predsjednici opština Tivat i Kotor u Luštica Bay

Predsjednici opština Tivat i Kotor, dr Snežana Matijević i Vladimir Jokić sa saradnicima posjetili su novo turističko naselje Luštica Bay i upoznali se sa napretkom projekta koji se razvija u zalivu Trašte na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Matijević i Jokić razgovarali su sa izvršnim direktorom kompanije Darenom Gibsonom /Darren Gibson/ a menadžment kompanije Luštica Development AD, koja razvija novi turistički centar vrijedan 1,1 milijardu eura, predstavio je delegacijama dvije opštine Master plan budućeg kompleksa, čiji razvoj je počeo prije tri i po godine.

„Luštica Bay se polako razvija kao centar zdravog i aktivnog života na Jadranu i istovremeno održiva zajednica, integrisana u lokalno okruženje. Naš projekat je projekat i od nacionalnog i od lokalnog značaja, i mi u kompaniji zaduženoj za njegov razvoj smo veoma posvećeni saradnji sa opštinama u okruženju“, ocijenio je Gibson tokom posjete.

Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, profesionalni golf teren sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte neophodne za funkcionisanje grada.

Razvoj kompleksa podrazumijeva izgradnju infrastrukture vrijedne oko 90 miliona eura, uključujući saobraćajnice, elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, postrojenja za tretman otpadnih voda i slično, po čemu je Luštica Bay i jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

Najčitanije