20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Za praznike Tivat posjetilo preko 20 hiljada gostiju

Tivat - doćek Nove godine
Tivat – doćek Nove godine

Preko 20 hiljada posjetilaca boravilo je u Tivtu tokom trajanja trajanja novogodišnje manifestacije koja je na gradskoj rivi Pine priređena od 26. decembra prošle do 2.januara ove godine – saopštili su danas organizatori iz Opštine i Turističke organizacije Tivat, kompanije “Brand New Tivat” i lokalnog Udruženja preduzetnika.

U tih sedam dana na gradskoj rivi priređivani su svakodnevni i raznovrsni muzičko-zabavni programi, a tivatski ugostiteljii u desetak u novogodišnjem duhu dekorisanih i uređenih privremenih objekata – drvenih kućica, priredili su posebnu ugostiteljsku ponudu.

Iako je u dva dana planirani program fešte omela jaka bura, utisci svih gostiju bli su više nego pozitivni, posebno oko samog dočeka Nove godine u koju su Tivćani ušli uz spektakularni vatromet i muziku poznatog zagrebačkog rok-sastava “Prljavo kazalište”. Odlična posjeta bila je i u noći 1.januara, kada je na Pinima nastupio Haris Džinović.

“Procjene su da je u novogodišnjoj noći bilo blizu 8 hiljada posjetilaca na gradskoj rivi Pine, a 1.januara i nekoliko stotina više. S obzirom da je ove godine u Tivtu prvi put organizovan doček na otvorenom, organizatori Opština Tivat, Turistička organizacija, “Brand New Tivat” i Udruženje preduzetnika su veoma zadovoljni posjetom i interesovanjem turista za ovu manifestaciju” – kazao je potpredsjednik Opštine, Dejan Maslovar (SD), dodajući da je tokom čitavog sedmodnevnog programa kroz Tivat prošlo preko 20 hiljada posjetilaca iz zemlje i inostranstva.

Tivat 2017.
Tivat 2017.

“Atmosfera je bila sjajna, ponuda maštovita i vrlo dobra, a nije zabilježen ni najmanji incident. Ovakav rezultat je došao zahvaljujući timskom radu u kome su sve karike podjednako učestvovale, tako da je na kraju sve zaokruženo jednom dobrom pričom u kome su svi bili zadovoljni, i organizatori i posjetioci, ali i učesnici u programu” – rezimirao je Maslovar, dodajući da je cilj organizovanja ove manifestcije bio produženje turistilčke sezone i da će se sa to praksom nastaviti i ubuduće.

Inače, kompletna organizacija ove fešte koštala je oko 250 hiljada eura, od čega je 69 hiljada uloženo u nabavku nove i araktivne novogodišnje svjetlosne dekoracije, koja je Tivtu ovog puta obezbjedila i titulu najljepše okićenog crnogorskog grada, u anketi portal mondo.me .

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije