Za praznik otvaraju i već davno otvoreni hotel

Tivćani obilježavaju Dan Opštine

Pine-Foto Boka News

Nizom manifestacija i svečanosti Tivćani će sutra obilježiti 21.novembar – Dan Opštine, u spomen na isti datum 1944., kada je Tivat oslobođen od njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

Program počinje u devet sati kada je će delegacije Opštine, udruženja boraca i Mornarice VCG položiti vijence na spomenik Palim borcima. Pola sata kasnije na platou ispred zgrade Opštine biće upriličena ceremonija predaje zastave Odredu Bokeljske mornarice Tivat, koji će potom, uz pratnju gradske muzike i mažoretki, prodefilovati  tivatskim  ulicama do gradske rive Pine.

Nakon predaje raporta i smotre odreda koji će na Pinima obaviti gradonaćelnica dr Snežana Matijević, pripadnici Bokeljske mornarice će na Pinima odugrati i svoje tradicionalno kolo.

Uslijediće svečana sjednica lokalnog parlamenta kojoj će danas prisutvovati i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, nakon čega je za 13.30 časova zakazano svečano otvaranje hotela “Franca” na Župi. Iako je ovaj hotel ranga ćetiri zvjezdice čiji je vlasnik član Predsjedništva DPS, bjelopoljski biznismen Hilmija Franca, otvoren i sa radom počeo još prije više od pet mjeseci, Francin partijski kolega, predsjednik tivatskog parlamenta Ivan Novosel, odlučio se da u program obilježavanja Dana Opštine uvrsti i ceremoniju “svečanog i zvaničnog” otvaranja hotela u kojem  je do sada već ljetovalo par hiljada turista.

2 Komentari

  1. Tivat ima ubjedljivo najgori saobraćaj na Primorju, svi drugi gradovi su napravili kakve takve obilaznice a Tivat su gradski oci ostavili na nivou iz 1965 godina kada je izgrađena Jadranska magistrala i to je i dan danas jedina saobraćajnica kroz ovaj grad, naravno u međuvremenu je uzurpirana i sužena od domaćih patriota.
    Predlažem da se ta saobraćajnica otvori ponovo na slijedećem gradskom jubileju

  2. A brao…tu će biti upriličen Fraca,Maca,pouzdani čuvar dzungl e iz BP,Paja,Gaja,Raja,Kuso,Muso,Migi,Džigi,i naravno Džej…adatani će svi pregazit paśji potok,arazo hotijelja,a žitelji sa obiteljima RAE će pozdravit dolazak lemuzina na platou autobuske stanice sa prigodnim zastavicama …na balkonu novoizgrađene bus station bulidings će prekrštenijeh ruka ovizi veličanstveni čimbenici i novi d.o.o.aog direktori,bačit značajan klimoglav kad mali kapo od parade mane ručicom i zavesla pud čuvara džungle da ga izbalavi.Onda će svi čimbenici novijeg d.o.o.aog gromoglasnijem aplauzom i povicima Kuso,Kuso…uptriličit kidanje vrpce….a zaborvih,da će naša potešta otkrit novi osmjeh i izblajhanu dentjeru…mora reklamovat svoj zanat,jerbo drugo joj ne preostaje…adio te dobri moj i adatani narode Boke,i drugijeh apartidnijeh predijela..adio te

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.