Pravoslavni vjernici slave Badnji dan

Badnji dan

Pravoslavni vjernici koji poštuju julijanski kalendar danas slave Badnji dan, a sutra 7. januara Božić.

CPC Nalaganje badnjaka

Iz Crnogorske pravoslavne crkve – eparhije Kotorsko – Primorske obavještavaju da će se danas na Badnji dan, na trgu ispred crkve Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca u Kotoru badnjak nalagati u 19 sati i 30 minuta.

Kako je saopšteno, prije nalaganja badnjaka služiće se Večernje Bogosluženje sa početkom u 18 sati, nakon čega će prisutnoj djeci biti podijeljeni božićni pokloni.

Bogosluženje će obaviti protojerej Ivan Pajović.

SPCOK – nalaganje badnjaka i rasporedu bogosluženja za Božić 2017.

Uz poruku “MIR BOŽJI – HRISTOS SE RODI”, Srpska pravoslavna crkvena opština kotorska (SPCOK) obavještava o rasporedu bogosluženja za Božić 2017. (7. januar 2018.).

Badnji dan, subota, 6. januar 2018. 10 sati Sveta liturgija u crkvi Sv. Nikole 18.00 Večernja i nalaganje Dječijeg badnjaka u porti crkve Sv. Nikole u Kotoru 22.00 Veliko povečerje i nalaganje badnjaka na trgu Sv. Nikole.

BOŽIĆ, nedjelja, 7. januar 2018. 8.00 Jutrenje u crkvi Sv. Nikole 8.00 Sveta liturgija u crkvi Sv. Vasilija Ostroškog u Dobroti

10.00 Sv. Liturgija u crkvi Sv.Nikole-Kotor 18.00 Večernje u crkvi Sv. Nikole-Kotor

BOŽIĆ – DRUGI DAN, ponedjeljak, 8. jan. 2018. 8.00 Jutrenje u crkvi Sv. Nikole 10.00 Sv. Liturgija u crkvi Sv.Luke –Kotor 10.00 Sv. Liturgija u crkvi Sv.Petra Cetinjskog-Prčanj 18.00 Večernje u crkvi Sv. Nikole

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.