13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Prave garažu iza hotela „Pine“

Tivat - foto Boka News
Tivat – foto Boka News

Javna rasprava o odluci o pristupanju izgradnji objekta od javnog interesa – spratne parking garaže u centru Tivta, a koju je donijela gradonačelnica Tivta prof. dr Snežana Matijevič, počela je juče i trajaće do 22.oktobra. Na javnoj raspravi je i nacrt Programskog zadatka za projektovanje nove garaže sa pristupnom kružnom saobraćajnicom što će je povezati sa Njegoševom ulicom.

Na inicijativu opštinske Direkcije za investicije, a u cilju ublažavanja veoma izraženog problema sa nedostakom parking prostora u užem centru grada, Matijevićka je donijela odluku o gradnji prve javne spratne garaže u Tivtu, a koje će se po DUP-u, graditi na sada neuređenoj parceli iza hotela „Pine“ .

Garaža spratnosti P+3 gradiće se na parceli površine 1.040 kvadrata. Prema već izdatim urbanističko-tehničkim uslovima, površina objekta u osnovi biće 920 kvadrata, sa mogućnošću da se parking prostor osim na četiri osnovna nivoa, uredi i na samom krovu garaže koja može imati maksimalnu bruto-građevinsku površinu od 4.600 kvadrata. Planirano je da se osim onih u garaži, na ovoj lokaciji urede i još 32 dodatna parking mjesta uz novu pristupnu kružnu saobraćajnicu.

U Tivtu inače, trenutno funkcioniše samo jedan javna parking garaža – ona na podzemnoj etaži poslovno-stambenog kompleksa na Trgu magnolija, a kojom upravlja njen vlasnik, podgorička kompanija „Građevinar“. Sat parkiranja u toj garaži košta 80 centi.

 

Izvor:S. L.

Najčitanije