8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Prava novska fešta održana na Škveru

Predivno vrijeme, sjajna atmosfera i predivni ambijent okoline Gradske luke uz prisustvo nekoliko hiljada Novljana i gostiju, obilježili su ovogodišnju Feštu na Škveru, održanu u subotu u okviru 49. Praznika mimoze.

Krenuvši sa vrha mula, pa oko nekadašnje Željezničke stanice do bazena i nazad do platoa na ulasku u luku, prisutni su ispratili mažoretke, trombonjere, klovnove, Gradsku muziku Herceg Novi i Mjesnu muziku Đenovići koji su dali “šug” pravoj pučkoj svečanosti. Dobrom raspoloženju doprinjeli su vino, rakija, pivo i prigana riba koji su se na tri punkta na Škveru, po tradiciji besplatno djelili prisutnima.

Poslije, jakim aplauzom ispraćenog, nastupa mažoretki odličnu atmosferu koja je uvijek pratila ovu manifestaciju, na Škveru su održavali hercegnovski muzički sastavi Castenuovo band i legendarni Exodusi.

Praznik mimoze organizuju Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i Turistička organizacija iz koje je saopšteno da trenutno u Herceg Novom boravi punih 18% više prijavljenih gostiju u odnosu na isti period prošle godine.

Povećanje broja gostiju i uopšte odlična posjećenost Herceg Novog u ovom periodu produkt su pojačanih promotivnih aktivnosti koje su preduzete pred i tokom ovogodišnjeg Praznika mimoze koji ulazi u svoju posljednju sedmicu.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije