Praktična nastava na ŠB Jadran

Doprinose uspješnoj realizaciji finalnih radova pred izlazak broda iz remonta

Sa praktične nastave na Š/B Jadran
Sa praktične nastave na Š/B Jadran

U sklopu saradnje Mornarice Vojske Crne Gore i Srednje pomorske  škole iz Kotora, a nakon pauze zbog ljetnjeg raspusta, nastavljeni  su praktični oblici nastave na ŠB “Jadran” za učenike svih razreda nautičke i mašinske specijalnosti.

U pratnji profesora,  zajedno sa članovima posade, desetak učenika svakodnevno radi na različitim brodarskim poslovima i u mnogom doprinose uspješnoj realizaciji finalnih radova pred izlazak broda iz Jadranskog brodogradilišta Bijela gde se nalazi na remontu.  Iskusni članovi posade nesebično prenose svoja znanja na učenike koji su izuzetno motivisani za rad i sticanje novih vještina.

Sa praktične nastave na Š/B Jadran
Sa praktične nastave na Š/B Jadran

Kako tokom, tako i nakon remonta broda, saradnja sa SPŠ biće nastavljena i intezivirana kroz praktične oblike nastave u vožnji i učenje pomorstva, navigacije, obuke mašinaca i električara.

 

1 komentar

  1. Hoće li “Jadran” ikad više zaploviti, to je pitanje koje muči veliki broj ljubitelja pomorstva i onih koji su “zdušno” dugo vremena radili na “Jadranu”, na njegovom održavanju, plovidbi i koji su prenosili svoja pomorska iskustva na mlađe generacije?
    Koliko se to dugo Brodogradilište Bijela “muči” da izvrši remont ovog broda! Nadamo se da će učenici pomorske škole iz Kotora sa uspjehom završiti radove na remontu!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.