“Požutjele strane – Tivat kroz novinsku građu”

Pozutjele strane
Pozutjele strane

Izložba pod nazivom “Požutjele strane – Tivat kroz novinsku građu”, biće otvorena u petak 5.juna u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu.

Stare novinske tekstove iz periodike objavlkjivane u periodu iz posljendje dvije decenije 19. do polovine 20.vijeka, za potrebe Opštinskog arhiva Tivta, prikupio je novinar Slavko Krstović.

Izbor za ovu izložbu bili su članci koji su fokusirani na tematiku koju baštini Zbirka pomorskog nasljeđa, te će posjetioci tako, pored ostaloga, imati priliku da pročitaju originalne novinarske tekstove o prvoj podmornici koja je uplovila u Boku, u uplovljenju broda “Jadran”, dolasku engleske Sredozemne flote, pomorskim havarijama, ali i proglasima iz rata.

Požutjele stare hartije nekadašnjeg “Glasa Boke”, “Glasnika” Narodnog univerziteta iz Boke Kotorske, ali i dnevne novine koje i danas imaju čitalačku publiku – “Politika” i “Jutarnji list”, osim političko-ekonomskih tema ,kriju i tekstove o svakodnevnim temama i aktuelnostima naših starosjedilaca – o životu uz more i od mora.

Izložba “Požutjele strane – Tivat kroz novinsku građu” za popsjetioce će biti otvorena do 17.juna.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.