17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Poziv za izradu idejnih rješenja suvenira Herceg-Novog

Suveniri
Suveniri

Turistička organizacija Herceg Novi objavila je javni poziv za izradu idejnih rješenja turističkog  suvenira Herceg Novog. Pozivaju sve zainteresovane da predlaganjem originalnih idejnih rješenjima doprinesu obogaćivanju turističke ponude grada.

Polazeći od pretpostavke da suvenir predstavlja  odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine opštine Herceg Novi, a istovremeno je i dio  savremenih karakteristika grada u cilju turističke promocije, poželjno je da inspiracija za idejno rješenje bude neka od ambijentalnih cjelina ili kulturno-istorijskih spomenika koji su simboli našeg grada (poput novskih tvrđava, skala, ulaska u zaliv Boke Kotorske, Sahat kule).

Potrebno je da suvenir na ambalaži ima specifikaciju (materijal od kojeg je izrađen)  i kratak opis (šta predstavlja dati suvenir) , na našem  i engleskom jeziku. Poželjni materijali su: keramika, kamen, metal, drvo, tekstil, koža, papir, staklo.

Na konkursu mogu učestvovati pravna i fizička lica, osim onih koja su direktno uključena u organizovanje i lica koja su u najbližem srodstvu sa njima ili koja poslovno sarađuju sa njima u vrijeme trajanja Javnog poziva.

Idejno rješenje  mora biti originalno i u saglasnosti sa temom.  Javni poziv traje 20 dana od dana objavljivanja, a nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Logo TO HN

Zainteresovani svoje prijave treba da dostave na adresu Turističke organizacije Herceg Novi: Jova Dabovića 12, 85340 Herceg Novi, sa naznakom „Konkurs za suvenir“.

Potrebno je da bude priložen jedan primjerak suvenira u originalnoj veličini i dvije koverte – jedna sa ličnim podacima autora (ime i prezime, šifra, JMBG autora, kontakti adresa, broj telefona, e-mail), sa naznakom „Ne otvarati prije“, i druga sa opisom dostavljenog rada (tehnika,materijal i dr).

Svi radovi se predaju pod posebnom šifrom. Radovi koji nisu označeni šifrom neće biti razmatrani, saopšeno je iz Turističke organizacije Herceg-Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije