15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Požari pod kontrolom, vatra ne ugrožava naselja

Protivpožarni helikopter

Protivpožarni helikopter Bugarskih vazdušnih snaga tipa MI-17 Hip, kapaciteta 2.000 l vode, sletio je popodne na aerodrom Golubovci kako bi se uključio u gašenje požara u Crnoj Gori

Komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić oko 15 sati kazao je da je stanje na požarištima u tivatskoj opštini pod kontrolom i da vatra trentno ne ugrožava naseljena mjesta, niti infrastrukturne objekte.

Tivat – gašenje požara

U gašenje se uključilo i protivpožarni avion “Antonov”, a helikopterom BEL 212 MUP-a Crne Gore, Barbić je jutros iz vazduha obišao kompletan teren i nakon toga rasporedio vatrogasce na terenu da na najbolji  načn odgovor trenutnoj situaciji na požarištu.

Organizacija žena Tivat danas je na terenu uz veliku zahvalnost za njihove napore poslala i donaciju od 120 sendviča, te sokove i mlijeko.

Inače, situacija je povoljnjija i što se aero zagađenja tiče jer je danas koncentracije dima i pepela u vazduhu nad Tivtom osjetno manja, nego što je to bio slučaj juče.

Z.Barbić

Pomoć tivatskih kompanija 

Tivatske kompanije nastavljaju da na razne načine podržavaju gašenje velikih požara koji danima bukte u okolini tog grada.

Tako je kompanija Luštica Development pripadnicinma Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića juče poklonila deset pari specijalnih vatrogasnih čizama iz svog magacina, a kod kompanije Vatropromet iz Podgorice naručeno je još 30 pari čizama koje će biti isporučene u nakraćem roku.

Luštica development obezbijedila je i određenu količinu novih vatrogasnih cijevi i mlaznica za DVD “Krtoli” dok je ponuđena i usluga smještaja i ishrane za pripadnike vatrogasnih jedinica sa sjevera koje su poslate na ispomoć.

Dio zasposlenih u Luštici Development samoinicijativno se priključo gasiocima na terenu, a u centrali kompanije u Radovićima postavljena je i posebna kutija za prikulpljanje novčanih donacija za kupovinu opreme vatrogascima.

Kompanija Porto Montenegro već par dana besplatno snadbijeva gorivom vatrogasna vozila, a jedno svoje terensko vozilo privremenmo je ustupila tivatskoj policiji.

Porto Montenegro je obezbijedio i smještaj za posadu i tehničko osoblje ukrajinskog protivpožarnog aviona “Antonov”.

Izvor:S. L.

Najčitanije