4 C
Kotor

Slušaj online radio

Požar na Luštici i Bigovu: Naložena evakuacija dijela stanovništva

Požar-foto Filip Roganović čitalac

Na Luštici i od Grabovica ka Bigovu u toku je evakuacija jednog dijela stanovništva zbog požara koji se naglo razbuktao i munjevitom brzinom se širi zbog jakog vjetra.

”Veoma je teško stanje na terenu, ogroman požar nošen je jakim sjevernim vjetrom, selo Bigovo je ugroženo pa smo naredili djelimičnu evakuaciju. Borimo se i nadamo se da ćemo brzo ugasiti požar”, rekao je za CdM komandir Službe spašavanja Kotor, Maksim Mandić.

Vatra se oko 10 sati smirila sa hercegnovske strane Luštice, ali požar se opet razbuktao iznad naselja Donji Klinci, a istovremeno je s druge strane izbio požar na potezu od Grabovca ka Bigovi. Jak sjevenri vjetar otežava posao vatrogascima.

Tivatski i krtolski vatrogasci, koji su cijelu noć sa novskom Službom spasavanja gasili pošar koji je izbio od Rosa prema izlazu iz zaliva, odmah su se uputili na mjesto požara sa četiri protivpožarna vozila.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, kazao je da se požar širi munjevitom brzinom.

Mada je situacija jutros bila pod kontrolom i zadovoljavajuća, kako je ocjenio načelnik novske Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović, vatra se opet rasplamsala i to sa strane koja je bila u toku noći ugašena, javlja Radio Herceg Novi.

„Čitava jedinica Vatrogasne službe je angažovana, na terenu su, a jedna smjena je ostala dežurna u Meljinama. Tokom noći i prijepodneva pomagali su nam, pored mještana i privatnika, vatrogasci DVD Krtoli, ali oni su sada prebačeni kao ispomoć tivatskim vatrogascima jer je buknuo i požar ka Bigovu. Očekujemo pomoć kolega iz Budve, potvrđeno je da dolaze na Lušticu da nam pomognu, kazao je Ćirović.

Gašenje požara otežava vjetar zbog kojeg vatrogasci ne mogu očekivati pomoć iz vazduha.

Najčitanije