Požar gasili i morem

Vatrogasci i dalje na požarištu u Krtolima, sinoć gasili i stan na Seljanovu

Gašenje sa mora

Tivatski i krtoljski vatrogasci i juče su cio dan proveli na požarištu u Krtolima gdje vatra i dalje gori na par mjesta u makiji i niskom rastinju, ali više ne ugrožava objekte, niti plažu Plavi horizont koja je ponovno dostupna kupačima.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Tivat Zorana Barbića, na terenu je bilo tridesetak pripadnika te Službe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića, a njima su u gašenju požara juče jedno vrijeme pomagali i avioni Sektora za vanredne situacije MUP-a. Požar je potpuno pod kontrolom, a vatrogasci su čak sa čamcem iskrcali pumpe na nekolio mjesta duž nepristupačnih hridi između uvale Pržna i kompleksa Luštica Bay, razvukli crijeva i onda morskom vodom pogasili sve vatre na ovom dijelu požarišta.

Gašenje sa mora

“Stanje je prilično dobro, sve je pod kontrolom  i nadam se da ćemo do sutra veče uspjeti da potpuno ugasimo vatru”- kazao je sinoć oko 20 sati Barbić dodajući da će na opožarenom području i tokom noći biti organizovano dežurstvo više vatrogasnih ekipa.

Sa intervencije na Seljanovu

Zahvaljujući brzoj intervenciji tivatskih vatrogasaca sinoć oko 19 sati je uspješno ugašen požar na Seljanovu u Beogradskoj ulici gdje se u stambenom objektu, – “Apartmani Manojlović”, zapalio manji apartman. U stanu srećom, nije bilo nikoga pa nema ni povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na stvarima u apartmanu. Pored dežurne ekipe SZS Tivat na Seljanovu, intervenisalo je i dio snaga sa 15 kilometara udaljenog požarišta u Krtolima, kao i ekipa SZS Kotor koju je za svaki slučaj pozvana u pomoć.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.