Povratak boće na Orjensko sedlo

Boćarski turnir na zogovima koji nisu bili u upotrebi 25 godina

Povratak boće na Orjensko sedlo
Povratak boće na Orjensko sedlo

“Povratak boće na Orjensko sedlo”, naziv je manifestacije koju organizuje PK „Subra“ u nedjelju, 16. avgusta u saradnji sa TO Herceg Novi i Boćarskim klubom “Val”.

Centralni događaj manifestacije je revijalni boćarski turnir na zogovima koji nisu bili u upotrebi 25 godina.

„To je nastavak aktivnosti revitalizacije tradicionalnog duha ovog kraja, a boća to svakako jeste. Ona simbolizuje ne toliko sport koliko stara vremena druženja na otvorenom, kroz ćakulu i dobru opuštenu atmosferu “, kaže se u saopštenju iz PK Subra.

Povratak boće na Orjensko sedlo
Povratak boće na Orjensko sedlo

U sklopu manifestacije predviđen je i planinarski dio – otvaranje i obilazak kratke (20 min) novomarkirane staze od Orjenskog sedla do Kosmaša (1720 m), obližnjeg vrha i odličnog vidikovca sa pogledom na centralni dio masiva Orjena, ali i šire – od gotovo cijele Crne Gore i granice sa Albanijom, do pojasa uz tromeđu Crne Gore,, BiH, Hrvatske i južnodalmatinskih ostrva.

Iz PK „Subra“ podsjećaju da su ovog ljeta organizovali dvije radionice tradicionalne gradnje u kamenu u tehnici „na suvo”, i tom prilikom su volonteri obnovili urušeni kameni podzid zoga na Orjenskom sedlu.

Povratak boće na Orjensko sedlo
Povratak boće na Orjensko sedlo

Do Orjenskog sedla se dolazi planinarskom markacijom sa Vrbanja (2:30) ili Crkvica (3:00), odnosno sa istih polazišta makadamskim putem (11, odnosno 14 km) pogodnim za terenska vozila, odnosno stare kombije i slično.

Za sve učesnike obezbijeđen je ručak kao i dodjela diploma i zahvalnica. Zainteresovani mogu da se prijave do četvrtka 13. avgusta na telefon 069 360 803 ili na e- mail adrese: star@t-com.me i subra@-t-com.me .

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.