Povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa interaktivna radionica

Studija zaštite kuturne baštine u specijalnom rezervatu Tivatska Solila u opštini Tivat

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom će, u saradnji sa Opštinom Tivat i Turističkom Organizacijom  Tivat, u petak 02. februara 2018. godine organizovati interaktivnu radionicu za djecu osnovnih škola u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, sa početkom u 11 sati.

U radionici će učestvovati učenici četvrtih i petih razreda OŠ “Drago Milović” iz Tivta i OŠ “Branko Brinić” iz Radovića, koji će biti u prilici da se upoznaju sa najvažnijim informacijama o specijalnom rezervatu prirode – Solilima. U okviru interaktivne radionice učenici će praviti knjižicu o životnom ciklusu ptica, kao i različite životinje od papira origami tehnikom. Takođe, u okviru ove radionice biće održan kviz gdje će djeca moći da pokažu stečena znanja o prirodnim vrijednostima Solila. Nakon radionice će biti organizona edukativna posjeta rezervatu u cilju upoznavanja učenika sa prirodnim, kulturnim i pejzažnim vrijednostima Solila (u zavisnosti od vremenskih uslova).

Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se svake godine 2. februara u okviru RAMSAR konvencije, sa ciljem da se promoviše značaj zaštite ovakvih staništa, prvenstveno onih koja su upisana na RAMSAR listu vlažnih staništa od međunarodnog značaja.

Specijalni rezervat prirode “Solila” u opštini Tivat upsana su 2013. godine na ovu listu kao drugo RAMSAR područje u Crnoj Gori (pored Skadarskog jezera). Ovogodišnja tema Svjetskog dana vlažnih staništa je “Vlažna staništa za održivu urbanu budućnost” fokusirajući se na važnost ovakvih područja za održivi razvoj urbanih sredina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.