13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa – Okrugli sto o zaštiti i unaprijeđenju Solila

Solila

Povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa (2.februar), Javno  preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa  Opštinom Tivat organizuje Okrugli sto o zaštiti i unaprijeđenju  Specijalnog rezervata Tivatska solila, koji će održati u četvrtak  2. februara  u Multimedijalnoj Sali Opštine Tivat, sa  početkom u 10 sati.

U okviru uvodnih izlaganja na okruglom stolu biće prezentovana najnovija  istraživanja sa područja Tivatskih solila i to iz oblasti monitoringa  stanja biodiverziteta, zaštite kulturne baštine i regulacije vodotoka  i kanala.

Solila osmatracnice
Solila osmatracnice

Uvodničari će biti: Darko Saveljić, ornitolog koji se bavi praćenjem stanja  ornitofaune na Tivatskim solilima, Vuk Iković, iz Crnogorskog ekološkog društva, koji prati  stanje herpetofaune na Tivatskim solilima, Olivera Marković iz Instituta za biologiju mora rukovodilac  tima za monitoring riba, rakova, kvaliteta vode i zemljišta tokom 2016.  godine na području rezervata, Aleksandra Kapetanović, stručnjak za izradu Studije  zaštite kulturne baštine Solila iz “EXPEDITO Architects” Kotor; Andrej Sovinc, stručnjak za izradu Studije regulacije vodotoka  i kanala na području Tivatskih solila iz “IS Projekt, projektiranje  in urejanje voda”Ljubljana.

Nakon uvodnih izlaganja, tokom diskusije očekuemo da će riječ uzeti  predstavnici državnih i lokalnih institucija, NVO, Mjesne zajednice,  kao i zainteresovani pojedinici, poručuju iz JP Morsko dobro.

Najčitanije