7 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom 70 godina postojanja prijem za članove JK Lahor

LAHOR prijem

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, sa sekretarkom za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelenom Vukasović, priredio je danas prijem za članove JK „Lahor“.

Kotorski jedriličari Miloš i Marko Radonjić bili su gosti predsjednika Jokića uoči sjutrašnje proslave 70 godina postojanja jedriličarskog kluba „Lahor“, a nakon nedavno osvojene velike pobjede na jednoj od najznačajnijih jadranskih regata.

Predsjednik Jokić čestitao je posadi jedrilice „Tutta Trieste 2“ trijumf na 86. Mrdujskoj regati. Po jakoj buri, u konkurenciji od 191 jedrilice, Kotorani su osvojili ubjedljivu pobjedu. Tako je trofej najveće i najstarije regate u Hrvatskoj prvi put osvojila posada iz neke druge države, a skiper Miloš Radonjić je i najmlađi skiper koji je osvojio ovu regatu.

Tutta Trieste 2

Uz iskrene čestitke dvanaestočlanoj posadi, među kojima je i jedna jedriličarka –  Iva Malešević, predsjednik Jokić je članovima „Lahora“ uručio prigodan poklon povodom sjutrašnjeg jubileja i poželio im da uspješno nastave bogatu pobjedničku tradiciju kotorskih jedriličara.

70 godina postojanja JK Lahor biće obilježen u subotu 14.oktobra održavanjem regate za veterane na klupskloj ponti sa početkom u 12 sati. Istog dana u 19 sati je zakazana proslava u Pomorskom muzeju u Starom gradu.

 

Najčitanije