16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Povelja o bratimljenju Gaziantepa i Kotora

Photo: Public domein
Photo: Public domain

U Kotoru borave zvaničnici tusrkog grada Gaziantep, i tom prilikom je potpisana Povelja o bratimljenju sa Opštinom Kotor. Podsjećamo da Gaziantep i Kotor međusobno sarađuju još od 2012, a oba grada su članovi međunarodnog foruma gradova duž „Puta svile“.

Zvaničnici Opštine Kotor su u više navrata bili gosti Gaziantepa, takođe su vodeći privrednici ovog grada u pratnji gradonačelnika Asim Gizelboja posjetili Kotor krajem 2013.godine. U martu ove godine delegacija iz Kotora predvođena Predsjedniicom Opštine Marijom Ćatović je boravili u radnoj posjeti ovom turskom gradu, u cilju potpisivanja Protokola o saradnji.

Marija Ćatović, zajedno sa potpredsjednikom Opštine Kotor Brankom Nedovićem, je razgovarala sa predstavnicima Gaziantepa, koji su predvođeni zamjenikom gradonačelnika g-dinom M. Durdu Yetkinsekerci.

Obje strane su izrazile spremnost za nastavak saradnje I produbljivanje odnosa na brojnim poljima. Jačanje odnosa u sektorima privrede,ekonomije, ali I kulture, obrazovanja I sporta su bile teme u fokusu susreta predstavnika dva grada – stoji u zvaničnom sopštenju opštine Kotor.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije