Potpisani ugovori o vodosnadbijevanju i odvođenju otpadnih voda

Potpisivanje Ugovora sa Jedinstvom

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tivat Alen Krivokapić potpisao je danas u Kotoru, ugovor sa preduzećem „Jedinstvo“, vrijedan 1.912.970 eura, a za koji je sredstva obezbjedila Opština Tivat kroz kreditnu liniju KfW banke.

Radovi po osnovu ovog vrijednog ugovora obuhvataju: Izgradnju vodovodnog tranzitnog cjevovoda od obale Đuraševića do rezervoara „Radovići“ i izgradnju sekundarne kanalizacione mreže za priključenje naselja Krašići na postojeći kanalizacioni sistem. Ovim je Opština Tivat ušla u vrijednu investiciju poboljšavanja snabdijevanja vodom poluostrva Luštica ali i priključenja Krašića na postojeći kanalizacioni sistem. Početak radova očekuje se do kraja tekuće godine.

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević istakla je ovom prilikom:

„Poboljšavajući vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, podižemo kvalitet života u ovom dijelu Tivta. Ovim će biti obezbjeđene dodatne količine vode za Lušticu, kao i za naselje koje na ovom poluostrvu gradi „Luštica Divelopment“.

Konsultant za implementaciju ovog ugovora je konsultantska kuća „Fichtner“ iz Njemačke. Ugovor će se implementirati po procedurama FIDIC-a i KfW banke, čiju će realizaciju koordinisati Vodacom, kao i agencija za implementaciju projekta „Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju“.

Predstavnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Kotor potpisali su 734.704 eura vrijedan Ugovor sa kompanijom „Jedinstvo”

Predstavnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Kotor potpisali su 734.704 eura vrijedan Ugovor sa kompanijom „Jedinstvo“, a ugovor sa Kotorom obuhvata radove na sistemu za ugovor o vodosnabdjevanju, izgradnji sekundarne i tercijalne mreže u naseljima Sveti Stasije, Roda-Psihijatrija, Daošine i Industrijska zona Kotor,

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednici opština Tivat i Kotor, Snežana Matijević i Vladimir Jokić, direktor direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Dragan Asanović, v.d. direktorka Vodacoma Nada Krivokapić, kao i predstavnici kompanije „Jedinstvo“.

Opština Tivat uložila je do sada u kanalizacionu infrastrukturu preko 30 miliona eura. Uložena sredstva po glavi stanovnika iznose 2.170 eura, čime se Opština Tivat ističe u odnosu na sve druge crnogorske opštine.

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.