16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan protokol o saradnji Kotora i Ohrida

Potpisivanje Protokola o saradnji

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i gradonačelnik Ohrida Nikola Bakračeski i potpisali su danas Protokol o saradnji dviju opština.

Na sastanku u Kotoru, kojem su prisustvovali šef kabineta gradonačelnika Ohrida Zoran Raftoski i potpredsjednici Opštine Kotor Branko Nedović i Milivoje Samardžić, razgovarano je o brojnim mogućnostima saradnje dvaju gradova pod zaštitom UNESCO-a.

Inicijativa za uspostavljanje saradnje Kotora i Ohrida, koju je pokrenuo ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović, uspješno je počela potisivanjem Protokola o saradnji koji predviđa sveobuhvatnu razmjenu i saradnju u oblastima privrede i ekonomije, obrazovanja, kulture i sporta. Potpisnici su se obavezali i na proširenje saradnje po pitanjima stručnosti koja se odnose na sve oblasti upravljanja, kao i na razmjenu znanja, vještina i iskustava u svim oblastima saradnje.

Sa gradonacelnikom Ohrida

Nakon potpisivanja Povelje, predsjednici Bakračeski i Jokić razmijenili su prigodne poklone i izrazili zadovoljstvo povodom uspostavljanja saradnje Ohrida i Kotora koja će, kako smatraju, u budućnosti biti korisna i značajna za obije opštine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije