10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Postavljen info punkt na Tivatskim solilima

Solila info punkt
Solila info punkt

JP Morsko dobro Crne Gore postavilo je na „Tivatskim solilima“ info punkt a uskoro bi trebalo da bude zaposlena i osoba koja će posjetiocima pružati informacije i dijeliti promotivni materijali o tom zaštićenom području.

Cilj je da posjetioci ovog rezervata dobiju osnovne informacije o Solilima kao i da ovo zaštićeno područje dobije osobu koja će se brinuti o njegovom održavanju. Plata stručnog vodiča je obezbijeđena kroz projekat “Doživite prirodu na istorijskim Tivatskim solilima – povezivanje zaštite prirode i regionalnog razvoja”, koji Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) realizuje zajedno sa opštinom Tivat i JP Morsko dobro a koji je finansiran od strane Euronatur-a i DBU. Uskoro će biti raspisan konkurs za prijem zaposlenog na pomenuto radno mjesto, saopštili su iz CZIP.

Ovo je još jedna od aktivnosti realizovanih na Solilima u saradnji sa Morskim dobrom i Opštinom Tivat i dokazuje da se između NVO sektora, vladinih institucija i opština može ostvariti izvrsna saradnja na zadovoljstvo svih, poručili su iz CZIP.

Solila info punkt
Solila info punkt

Najčitanije