14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Posjetioci zadovoljniji nego lani, žale se na nedostatak parkinga

Plaža Seljanovo
Plaža Seljanovo

Turistička organizacija Tivat (TOT)  i ove godine sprovodi tradicionalnu anketu turista na Tivatskoj rivijeri.

Za razliku od ranije kada su se popunjavali papirnati formulari, ovogodišnja anketa koja je počela 1.jula i traje do 31. avgusta, obavlja se elektronskim putem jer tri anketara koji razgovaraju sa posjetiocima, koriste tablet-računare. Anketa je veoma opširna, ukupno ima 28 pitanja, a na pitanje o zadovoljstvu elementima turističke ponude ima ukupno 29 potpitanja, što zaposlenima u TOT-u daje  mogućnost sveukupne analize turističke ponude Tivta.

“Izvještaji anketiranih turista automatski se obrađuju, sakupljeni podaci su u svakom trenutku dostupni, a rezultati se koriste kako bi se pravovremeno reagovalo i ispravile nepravilnosti na koje ukazuju turisti. Anketa je rađena na crnogorskom, engleskom i ruskom jeziku.”- saošpteno je iz TOT-a uz napomenu da je do sada završena polovina planiranog posla.

“Najviše turista  je anketirano u privatnom smještaju 54,5 %, zatim u hotelima 33,9 %, pa onda slijede turisti koji se odmaraju u auto kampovima i odmaralištima. Odmor i opuštanje, predhodni dolasci, povoljne cijene, zabava i provod su glavni motivacioni faktori koji utiču na dolazak turista.”- tvrde u TOT-u napominjueći da su do sada na pitanja o kvalitetu ukupne ponude u Tivtu, skoro sve ocjene su iznad 4, osim ocijena na pitanja “Bogatstvo sportskih sadržaja” 3,92, “Saobraćaj sa ostalim mjestima” 3,91, “Čistoća, uređenost i opremljenost plaža” 3,89, a najlošije je ocjenjeno “Kvalitet lokalnog prevoza” 3,85.

“Primjećujemo da su i ove “najlošije ocijene” izuzetno visoke.  Najbolje su ocjenjeni “Ljepota prirode i okruženja” 4,52, “Sigurnost boravka” 4,51, “Ukupan boravak” 4,48.”- kazali sui z TOT-a.

Tivat brend -  Znak
Tivat brend

Vrlo važan segment ankete su komentari koje anketirani turisti mogu da ostave, a do sada su data 83 komenetara odnosno primjedbe, pohvale i sugestije.

“Turisti su se uglavnom pohvalno izjasnili o boravku u Tivtu i istakli da im jeovdje lijepo i da se dobro provode. Vrlo malo ima primjedbi, a najviše se one odnose na nedostatak parkinga. Kad su plaže u pitanju, komentari su da su čistije nego prošlih godina.”- stoji u saopštenju TOT-a.

Izvor:S. L.

Najčitanije