13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Posjeta na Rimskim mozaicima u Risnu 100 % bolja nego prošle godine – novina vjenčanja

Rimski mozaik

Lokalitet „Rimski mozaici” u Risnu tokom prošlog mjeseca  posjetilo  je 3.039 posjetilaca, što je za 115,99 % više u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada je taj lokalitet obišlo 1.407 posjetilaca – saopštila je Turističlka organizacija Kotor.

Tokom aprila je na  rimskim mozaicima u Risnu gdje je najčuvenija umjetnička predstava rimskog boga sna – Hipnosa, bilo 14,31% pojedinalnih posjeta, dok su grupne posjete iznosile 85,69%.

U periodu od 1.januara. do 30.aprila, Rimske mozaike je posjetilo 3.305 posjetilaca, što je za 99,10% više u odnosu na prošlu godinu, kada je lokaltet obišlo 1.660 gostiju. Od ukupnog broja posjeta, broj turista koji su došli posredstvom “Kotor Open Tour-a” iznosi 1.065, dok je “Montenegro Shorex-om” stiglo 1.017 gostiju”- stoji u saopštenju TO Kotor.

TO je na uzorku od 2.287 posjetilaca uradila i statistički pregled turista po zemljama, odakle posjetioci dolaze na Rimske mozaike.

“Najviše je bilo turista iz: SAD – 14,7%, Italija – 11,5%, Crna Gora – 11,2%, Španija – 9,1%, Velika Britanija – 8,1%, Rusija – 5%, Njemačka – 5%, Kanada – 4%, Indija – 3,7%, Mexico – 2%, Hrvatska – 2,3%, Brazil – 2%, Kina – 2%, Mađarska – 1,9%, Japan – 1%. Zemlje sa udijelom ispod 1% su Portugal, Argentina, Egipat, Malta, Portoriko, Turska, Slovačka, Litvanija, Danska, Švajcarska, Holandija, Australija, Slovenija, Austrija, Norveška, Kosovo, Srbija, Bugarska, Češka, Albanija, Island.”-naveli su u TO Kotor.

Predstavnici turističkih agencija
Novo – vjenčanja na Rimskim mozaicima

Organizovanje čina vjenčanja na Rimskim mozaicima  biće još jedna od usluga koja će se turistima i našim državljanima nuditi na ovom atraktivnom lokalitetu u Risnu.

Ideja je pokrenuta od strane Turističke organizacije Kotor, u saradnji sa organizacijom Žene Risna, a uz finansijsku podršku Opštine Kotor.

Prvih pet vjenčanja biće besplatno zahvaljujući podršci predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, mada još nije utvrđeno koji mladenci će ostvariti pravo na besplatno vjenčanje.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije