8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Posebna pažnja održavanju komunalnog reda

Tivat - foto Boka News
Tivat – foto Boka News

Koordinacioni tim za pripremu i praćenje turističke sezone na teritoriji Tivta održao je danas  prvi u nizu sastanaka, sa ciljem aktivnog praćenja toka turističke sezone, pravovremenog reagovanja i rješavanja eventualnih problema – saopšteno je iz Opštine Tivat.

Prvom sastanku prisustvovali su gradonačelnica Snežana Matijević, predsjednik SO Ivan Novosel, glavna administratorka Jovanka Laličić, sekretarka Sekreterijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Zorica Gverović, načelnica Komunalne policije Jadranka Joksimović, direktorka Turističke organizacije Bernarda Moškov, načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Milovan Radović i Nada Đurđić, koordinatorka tima ispred Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore za Opštinu Tivat.

“Na sastanku je bilo riječi o trenutnom broju gostiju na Tivatskoj rivijeri, stanju čistoće na plažama, u centru grada ali i u prigradskim naseljima, bezbjednosnoj situaciji, te potrebi intenziviranja rada Komunalne policije, naročito u noćnim satima.

Posebna pažnja poklonjena je komunalnom redu u gradu, pa je iznijet podatak da je za period od 31maja. do 16. juna od strane Komunalne policije u Tivtu izdato 136 prekršajnih naloga, a specijalnim vozilom “pauk” premješteno je 67 automobila. Komunalna policija za isti period izrekla je 6.800 eura novčanih kazni kao i  4.050 eura na ime troškova premještanja automobile “paukom” – stoji u saopštenju.

Navodi se i da će na sljedećem sastanku Koordinacionog tima  unjegov rad biti uključeni i ovlašćeni predstavnici JP Aerodromi Crne Gore – Aerodrom Tivat, JP Komunalno Tivat, Vodovoda i kanalizacije kao i Centra za kulturu Tivat, a “po potrebi radu će se priključivati i predstavnici drugih institucija države i opštine”. Dogovoreno je da se redovni sastanci Kordinacionog tima održavaju svakog drugog ponedjeljka u mjesecu.

Najčitanije