7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Portonovi“ – Uskoro počinje gradnja turističkog kompleksa

Potronovi

Predstavnci hercegnovske lokalne uprave i kompanije „Azmont“, koja gradi luksuzni rizort „Portonovi“ u Kumboru, trebalo bi da za desetak dana potpišu ugovor o visini naknade za uređenje građevinskog zemljišta, prenosi Pobjeda.

Prema riječima vršioca funkcije predsjednika opštine Milana Vajagića, tokom protekle sedmice imali su dva sastanka sa predstavnicima „Azmonta“.

Na ovim sastancima najviše riječi je bilo o proceduri za dobijanje građevinske dozvole. Formirane su radne grupe koje bi trebalo da preciziraju detalje, a za desetak dana očekujemo da ćemo potpisati ugovor o načinu  plaćanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Nakon toga bi trebalo da počne realizacija tog ugovora i izdavanje građevinske dozvole od strane resornog ministarstva – kazao je Vajagić.

On je pojasnio da su pripreme za početak prve faze gradnje u završnoj fazi i da se na lokaciji u Kumboru ubrzano postavljaju šipovi kojim bi trebalo da se poboljša stabilnost terena. Nezvanična informacija je da će gradnja kompleksa početi i prije predviđenog roka i to na dijelu terena na kojem je završeno šipovanje. Za sada je od predviđenih 1.500 postavljeno oko 500 šipova.

Prioritet u gradnji hotela, kako je saopšteno ranije iz „Azmonta“, imaće hotel, donje naselje i marina, a kompleks, čija je investiociona vrijednost 500.000 miliona eura, biće otvoren početkom 2017. godine.

Najčitanije