14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat Portonovi predstavljen u Dubaiju

Portonovi predstavljen u Dubaiju
Portonovi predstavljen u Dubaiju

Kompanija Azmont Investments predstavila je prvi dio Portonovi projekta – najnovije luksuzne destinacije na Jadranu, na događaju koji je organizovan u hotelu One&Only Royal Mirage u Dubaiju, u utorak 15. novembra 2016. godine. Portonovi, projekat vrijedan 650 miliona eura koji se gradi na predivnoj crnogorskoj obali, u Boki Kotorskoj, kreiran je tako da bude destinacija za najprobirljivije svjetske putnike. U planu je da prva faza bude otvorena u drugoj polovini 2017. godine, saopšteno je iz ove kompanije.

Kompanija je zvanično najavila prodaju prvih stanova i apartmana na događaju namijenjenom za trište Bliskog Istoka u hotelu One&Only Royal Mirage. Ovaj dio mediteranske obale za kratko vrijeme postao je jako zanimljiv kako za posjetioce tako i za investitore sa Bliskog Istoka. Dodatno, uz najavljene direktne letove kompanije FlyDubai u prvoj polovini 2017. godine, ali i slobodni vizni režim za UAE građane, dodatno doprinosi atraktivnosti. Sofisticirane nekretnine, koje su smještene na uskom i ekskluzivnom dijelu zaliva, karakteristične su po spektakularnim pogledima; ovo je ujedno savršena lokacija za super jahte i istraživanje 300 kilometara duge i veličanstvene obale, nalik fjordovima, odakle ujedno imate i brz pristup ostatku Jadrana.

„Kreiramo destinaciju koja će prevazilaziti očekivanja, a ujedno pružati neka od najboljih iskustava današnjice i postati mjerilo kvaliteta ubuduće’’, istakao je predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments Ahmet Erentok (Ahmet Erentok).

„Jako smo zadovoljni i počastvovani interesovanjem koje UAE građani imaju za Crnu Goru, a ovaj događaj je poslužio kao zvanično predstavljanje Portonovog našim prijateljima u ovom regionu. Sigurni smo da će Boka Kotorska postati drugi dom našim partnerima, investitorima, ali i redovim gostima One&Only-ija’’ – rekao je Erentok.

Portonovi će biti dom prvog One&Only-ija u Evropi, a otvaranje se očekuje u 2018. godini. One&Only Portonovi će imati približno 120 luksuznih soba, apartmana i vila, brojne mogućnosti za restorane i prodajne objekte, kao i centar za wellness i zdrav život u saradnji sa svjetski priznatim Espace Chenot Health Wellness Spa koji će gostima omogućiti izvanredno wellness iskustvo na novoj destinaciji. One&Only Portonovi će postaviti nove standarde za goste i njihovo iskustvo kroz savršenu uslugu i ponudu, na taj način redefinišući shvatanjeluksuza u regionu. Istovremeno, biće ogledalo crnogorskih prirodnih ljepota, navode iz Azmonta.

Portonovi predstavljen u Dubaiju
Portonovi predstavljen u Dubaiju

Jean-Michel Gathy i njegov tim iz kompanije Denniston International Architects zaduženi su za arhitekturu i enterijer, kao i dizajn eksterijera koji okružuje rizort.

“Veoma smo uzbuđeni što smo domaćini događaja na kome se predstavlja Portonovi i to baš u ovom regionu. One&Only je neuporediv rizort kojeg karakteriše krajnji luksuz i nevjerovatan portfolio spektakularnih destinacija, među njima, Crna Gora nije izuzetak’’, komentarisao je predsjednik i direktor za operacije u One&Only Resorts Philippe Zuber (Filip Zuber).

„Radujemo se otvaranju našeg prvog rizorta u Evropi, i to je nešto što su i naši gosti tražili. Portonovi je savršena lokacija i sinonim za podsticanje na promjene. Ujedno i značajna investicija na nivou cijelog regiona. Čvrsto vjerujemo da će Portonovi postati nova elitna destinacija u Evropi i to upravo za najsofisticiranije i najzahtjevnije putnike’’.

Portonovi predstavljen u Dubaiju
Portonovi predstavljen u Dubaiju

Azmont Investments, kompanija koja stoji iza elitnog Portnovi rizorta u Boki Kotorskoj od 2012. godine aktivno investira u zemlju. Pored Portonovi rizorta, doma prvog One&Only-ija u Evropi, kompanija radi mnogo više od ulaganja 650 miliona eura u ovaj projekat; Azmont je inicirao i podržao uspostavljanje međunardonih studija za hotelijerstvo na Univerizitetu Donja Gorica. Ova inicijativa je u skladu sa namjerama i fokusom Vlade na stvaranje kompetitivne destinacije kada je u pitanju luksuzni turizam.

“Zahvaljujući dešavanjima koje smo imali prilike da pratimo tokom posljednje decenije u regionu, shvatili smo da kao moderan investitor projektima moramo pristupati strateški i na više nivoa’’, rekao je predsjednik Odbora direktora kompanije Ahmet Erentok.

“Ako se fokusiramo samo na fizički razvoj mjesta, to neće donijeti dugoročan uspjeh. Postoji potreba za ulaganjima koja će imati dugoročan efekat i to su upravo obrazovanje i ljudski resursi. Imamo zaista veliko interesovanje studenata za međunarodne studije za hotelijerstvo i željno išekujemo prve diplomce koji će postavljati nove standarde u turizmu’’.

Spektakularni rizort na površini od 26 hektara imaće 290 jedinica – od luksuznih nekretnina kao što su prostrane gradske kuće smještene u srcu Portonovi naselja koja odišu meditarenskim stilom, do stilizovanih vila ušuškanih u uređenim vrtovima, te uglađene penthouse stanove koji gledaju na marinu.

Najčitanije