12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto na dodjeli nagrada World Superyacht Award 2015

 Becki Milton i Billy Canellas na manifestaciji
Becki Milton i Billy Canellas na manifestaciji

Predstavnici kompanije “Adriatic Marinas-Porto Montenegro” iz Tivta prisustvovali su proteklog vikenda dodjeli nagrada na najprestižnijoj evropskoj manifestaciji u superjaht biznisu World Superyacht Awards 2015 u Amsterdamu. Nagrađene su 22 jedrilice i motorne jahte, koje su obilježile svjetske premijere i dokazale koji su kapaciteti jahting industrije u prošloj godini – za najbolju jahtu proglašena je 72 metra duga “Grace E”.

“Ova manifestacija je mjesto susreta najvažnijih predstavnika jahting industije, svjetskih kapetana i vlasnika brodova. Cilj nam je bio da i na ovoj ceremoniji svi učesnici upoznaju marinu Porto Montenegro kao dobitnicu prestižnog godišnjeg priznanja u kategoriji “Najbolja marina za superjahte 2015” koju dodjeljuje Britanska Asocijacija marina (TYHA), i ovogodišnjeg domaćina manifestacije “Superyacht Rendezvous Montenegro“.

Primjera radi, superjahta “Elena”, kojoj je matična luka Porto Montenegro, na ovoj dodjeli nagrada, pobjednica je u kategoriji jahti dužine od 30 do 43.99m, ispod 500 bruto-tona.”- kazao je juče tim povodom je menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro Billy Canellas. On je sa koleginicom, menadžerkom prodaje u Porto Montenegru za britansko tržište Becki Milton, prisustvovao luksuznoj svečanosti u Amsterdamu.

Nautički znalci tvrde da je ova prestižna manifestacija u jahting industriji, pandan dodjeli Oskara u industriji filma.

Izvor:S. L.

Najčitanije