8 C
Kotor

Slušaj online radio

O Porto Montenegru pišu i meksički mediji

Superjahta na vezu u Porto Montenegro
Superjahta na vezu u Porto Montenegro

O nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu pisali su ovih dana i mediji u dalekom Meksiku. U tekstu pod nazovom „U Crnoj Gori otvoren najveći vez za jahte na svijetu“, meksičko izdanje popznatog life-style časopisa „Robb Report“, donosi priču o elitnom tivatskom nautičkom centru i marini za superjahte, ističuči da taj kompleks, smješten u jednom od najljepših prirodnih ambijenata na svijetu kakav je zaliv Boke Kotorske, nudi najprestižnije sadržaje – 228 luksuznih stanova, hotel „Regent“ ranga 5 zvjezdica, niz luksuznih lokala, trgovina i uslužnih djelatnosti i 450 vezova za jahte.

„Ne samo što će to kada se potpuno dovrši sa planiranih 820 vezova, biti najveća marina za mega i super jahte u ovom dijelu svijeta, nego je Porto Montenegro već i sada postao marina koja nudu najveći vez za jahte na svijetu, sposoban da primi brodove dužine čak do 250 metara. Na njemu se bez problema može vezati trenutno najveća jahta na svijetu – 180 metara dugi „Azzam“, a taj će vez moći da primi i buduću najveću jahtu na svijetu koja je još u gradnji – 222 metra dugi brod “Double Century”, vrijedan preko 770 miliona eura. Kada ta giga-jahta bude završena ,Porto Montenegro će biti spreman da bude kao njena idealna luka u Jadranu.“-piše meksički „Robb Report“.

Na interesovanje meksičkih medija za elitni nautički centar u Crnoj Gori uticala je i činjenica da je jedan od redovnih klijenata Porto Montenegra i jedan od najbogatijih Meksikanaca uopšte – rudarski magnat Alberto Baileres, „težak“ preko 10 milijardi dolara, koji ovdje već par godina ljeti dovodi svoju luksuznu „ploveću palatu“, 93-metra dugu super-jahtu „Mayan Queen IV“.

Izvor:S. L.

Najčitanije