14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro želi nove investitore

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Nautičko-turistički centar i marina Porto Montenegro u Tivtu kreirala je novi program olakšica i podsticaja za sve koji na duže vrijeme budu iznajmili neki od ukupno 420 vezova za jahte koliko će Porto Montenegro imati na raspolaganju ovog ljeta. Naime, oni koji na duže vrijeme zakupe vez u marini i isti stave u tzv. rental-pul vezova koji se dalje mogu izdavati u podzakup, imaće pravo da, osim direktne zarade od izdavanje svog veza, dobiju i proporcionalno učešće u ukupnim profitima koje marina Porto Monteegro napravi od izdavanja svih rental-pul vezova.

„Radili smo na tome da kreiramo novi rental –pul vezova koji će obezbjediti maksimalan povrat svim našim investitorima. Nakon dužeg istraživanja prilika na tržištu i anketiranja zakupaca vezova u našoj marini, napravili smo ovaj novi program koji omogućava našim investitorima da imaju svoj dio ne samo profita, već i uspjeha cijelog ovog projekta.“- kazao je Tony Browner, direktor marine Porto Montenegro.

Novi koncept dugoročnog izdavanja vezova u tivatskom nautičkom centru uklapa se u generalnu strategiju po kojoj se cijelo nautičko naselje Porto Montenegro uopšte i razvija već godinama – sa minimalnim inicijalnim sopstvenim ulaganjima vodećeg vlasnika Pitera Manka i njegovih partnera, već uz svojevrsno „kreditiranje“ izgradnje objekata od svih onih koji u Porto Montenegru kupuju stanove i iznajmljuju vezove. Rental-pul sistem je već uveden kada je u pitanju „ dodatna valorizacija“ stanova koje su klijenti Porto Montenegra kupili u tom naselju, pa se oni organizovano iznajmljuju u vrijeme kada ih ne koriste njihovi vlasnici.

Browne je objasnio da novi sistem rental-pul vezova fukncioniše na sličan način- sva zarada koju napravi taj pul što ga pored već dugoročno iznajmljenih, čine i neprodati vezovi koje marina izdaje na kraći rok, dijeliće se između onih koji uđu u pul srazmjerno broju dana tokom kojih je svaki vez pojedinačno, bio u tom pulu.

„Sistem je osmišljen tako da će svi držaoci vezova imati benefite od njihove bolje iskorišćenosti, kao i od toga da se vezovi angažuju na pravičnoj i transparentnoj osnovi.“- istakao je Browne dodajući da će svi koji uđu u pul, Porto Montenegru plaćati 15 odsto menadžment-takse.

Inače, zakupci vezova u Porto Montenegru uz njih dobijaju i trogodišnje „zamrzavanje“ cijene zakupa, što ih u osnovi stimuliše da ubrzo zakupe vez za još veći brod. Trogodišnji zakup vezova u novoizgrađenoj tzv. „2 b“ fazi Porto Montenegra sa PDV-om od 7 posto košta od 15.230 eura za jahtu dužine 10 metara, do 131.200 eura za trogodišnji smještaj 50 metara dugog broda. Za sve veće jahte cijena se naknadno dogovara sa menadžmentom tivatskog nautičkog centra.

Izvor:S. L.
Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije