14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro učesnik konferencije počasnih konzula

Porto Montenegro

Nautičko-turistički centar Porto Montenegro iz Tivta je učesnik Druge konferencije počasnih konzula koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova, od 26. do 28. oktobra u Podgorici.

Iz menadžmenta Porto Montenegra saošptili su da je konferencija „prilika za dodatno upoznavanje počasnih konzula sa potencijalima Crne Gore u cilju jačanja privredne i kulturne saradnje, kao i privlačenje investicija iz konzularnih područja zemalja iz kojih dolaze“. Kao jedan od prvih i najznačajnijih inostranih investicionih projekata, predstavljen je i projekat marine i nautičkog naselja Porto Montenegro.

„Crna Gora ima povoljan ekonomski okvir za investitore, prije svega kada su u pitanju poreske stope, nakon najvećeg prirodnog resursa – ljepote, nautičke istorije  i potencijala za razvoj luksuzne jahting industrije i turističkog proizvoda. Ta vrsta pogodnosti značajna je stimulacija za vlasnike brodova i jahti, koji biraju marinu i naselje Porto Montenegro kao destinaciju za matičnu luku svojih plovila ili kupovinu nekretnina. Vlasnici jahti iz Rusije, Velike Britanije i mnogih drugih evropskih zemalja, kao i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Australije i SAD-a, zakupili su vez za narednih 15 – 30 godina. Boravak u naselju i marini Porto Montenegro predstavlja zabavan, glamurozan i opuštajući doživljaj, uz mnoštvo sadržaja, ugostiteljskih objekata najvišeg ranga i svjetskih brendova u kojima uživaju gosti iz regiona ali i svjetska klijentela“- istakao je PR i Marketing menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

„Porto Montenegro je ponos jadranskog nautičkog turizma, i sjajan ambasador kulturnog i nautičkog nasljeđa Boke Kotorske. Crna Gora se kroz Porto Montenegro pozicionirala kao vodeća suprejahting destinacija na Mediteranu, i pruža podršku u realizaciji jasne strategije razvoja nautičkog turizma u Tivtu. Porto Montenegro je doprinio da se promijeni percepcija  Crne Gore širom svijeta i značajno je povećao prihode države od turizma“- ocijenio je  Vojislav Kovač, konzul Crne Gore u Sloveniji, koji je jedan od 43 konzula učesnika na ovoj konferenciji.

Najčitanije