10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro u luksuznom magazinu „Yachting Times“

Porto Montenegro - Foto Boka News
Porto Montenegro – Foto Boka News

„Tražite sljedeću novu hit destinaciju? Ne tražite dalje.“ podnaslov je autorskog teksta u najnovijem izdanju luksuznog američkog nautičkog i lifestyle magazina „Yachting Times“, u kojem novinarka Lisa Besalel, s oduševljem prenosi utiske boravka u Porto Montenegru ovog ljeta. „Yachting Times” magazin ovim člankom uvrstio je Crnu Goru u listu “upravo otkrivenih prirodnih ljepota” i “destinaciju koju će ubrzo svi željeti da istražuju” – od nezaboravnih gorskih predjela do jedinstvenih plaža Boke Kotorske.

Smješten na samom dlanu Tivta, gdje se strm planinski masiv spušta do akvatorijuma Bokokotorskog zaliva, Porto Montenegro je udaljen nepun dan jedrenja od hrvatskih ostrva, gdje sa Bokom ujedno čine najbolje regatno polje na Mediteranu, ističe autorka.

Uz vrlo detaljne, slikovite i kreativne opise matične luke za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro, kao i spektakularnog posjeda na samoj obali – luksuznog “Regent Porto Montenegro hotela”, novinarka ove prestične jahting publikacije opisuje i sumira oduševljenje Perastom, i ostrvima Gospom od Škrpjela i Sv. Đorđem. “evropskim Velikim kanjonom” rijeke Tare, usjeklinama borove šume i Crnim jezerom, glečerima, vodopadima, ledenim jamama predivne Bjelasice i Skadarskim jezerom koje preporučuje svim vlasnicima jahti, kapetanima i posada koji dođu u Crnu Goru.

2015 11 Yachting Times

Magazin “Yachting Times” jedina je luksuzna bilingvalna publikacija koja se bavi nautikom u SAD, i ima vrlo specijalizovanu i jedinstvenu distribuciju. Njihova pretplatnička baza registruje 10.000 bogatih jednistvenih korisnika koji posjeduju nekretnine na obali mora, sa privatnim vezovima za jahte u vrijednosti između 5 do 50 miliona dolara.

 Yachtint Times Cover
Yachtint Times Cover

Uz promet diljem SAD, duž obje obale i uz snažnu prisutnost u južnoj Floridi, kao i u Latinskoj Americi, na Karibima, Meksiku, i Mediteranu (Španija i Italija), “Yachting Tmes” doseže tržišta na kojima tipične jahting publikacije nemaju distribuciju.

Najčitanije