Porto Montenegro proglašen za najbolju marinu za superjahate u 2015

Tvatski nautički cenatr okito se prestižnim međunarodnim priznanjem

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Marina Porto Montenegro iz Tivta dobitnik je prestižnog godišnjeg priznanja u kategoriji “Najbolja marina za superjahte” koju dodjeljuje britanska Yacht Harbour asocijacija (TYHA).

Nagrada je uručena direktoru marine Tony Browne-u na Sajmu nautike u Londonu koji je završen 18.januara, na svečanoj ceremoniji Yacht Harbour asocijacije.

Drugu godinu za redom, nagrada se dodjeljuje marinama koje posjeduju akreditaciju “Zlatna sidra”, a vlasnici plovila i zakupci vezova glasaju u kategorijama: britanska marina na obali, UK ostrvska marina, internacinalna marina i marina za superjahte.Praksa dodjeljivanja “Zlatnog sidra” podrazumijeva kategorizaciju od jednog do pet zlatnih sidara, pri čemu je “Pet zlatnih sidara” nagrada najvišeg ranga, te obilježje izvanrednog uspjeha u svim segmentima rada marine, što marina Porto Montenegro opravdava od 2011. godine.”- kazao je danas tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Tivatska marina već sada može primiti jahte duge do 180 metara kakva je najveća jahta na svijetu “Azam”, a ovog ljeta u junu i julu će Porto Montenegro biti domaćin dva najprestižnija događaja u svijetu industrije, dizajna, upravljanja i vlasništva nad takvim velikim jahtama – manifestacija “Superyacht Rendezvous”, odnosno “Superyacht Owner` s Summit“. Do ljeta će biti i potpunosti završena i druga faza širenja marine koja će tada raspolagati sa više od 450 vezova.

Tony Browne
Tony Browne – sa nagradom

“Priznanje “Najbolja marina za superjahte 2015” koje smo dobili predstavlja odličnu satisfakciju za početak kalendarske godine, koja će marini Porto Montenegro donijeti nove izazove. Prvenstveno želim da zahvalim na svakom pojedinačnom glasu naših korisnika, vlasnika jahti i kapetana – svaki od njih je neprocjenjiva podrška u našem razvoju. Ova nagrada odraz je predanog rada i posvećenosti kompletnog tima Porto Montenegra, koji se trudi da zadovolji najviši nivo kvaliteta i usluge.” istakao je director tivatske marine Tony Browne, kome je nagradu uručila Sarah Hanna, predstavnica TYHA-e.

Britanska Yacht Harbour Asocijacija TYHA osnovana je kako bi na najefikasniji mogući način podržala razvoj nautičke industrije u svijetu. Cilj asocijacije je da nautičarima obezbijedi i preporuči marine najvišeg kvaliteta, u kojima će se razvijati i dobiti najviši nivo usluge.

Nagrada “Zlatno sidro”, u svojoj osnovi je volonterski program fokusiran na usluge u marini, te na obezbjeđivanje kvalitetne usluge veza za svakog vlasnika broda. Nagrada je ustanovljena prije 25 godina i temelji se na kodeksu Yacht Harbour Asocijacije – kodeksu koji je usmjeren na uslugu, dizajn, izgradnju i operativnost marina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.