15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro pripremio dinamičan avgustovski program

Porto Montenegro - marina
Porto Montenegro – marina

Vodeća matična luka za superjahte i nautičko naselje Porto Montenegro u Tivtu i ovog avgusta svojim bogatim kalendarom događaja, prije svega umjetničkom ponudom, šarmira ljubitelje putovanja iz svih krajeva svijeta, a upisano je na mapi omiljenih sidrišta onih koji jedre Mediteranom.

PMYC bazen je ovog ljeta uvršten, od strane renomiranog magazina „Hero & Leander“, na listu najljepših bazena svijeta, pa nije iznenađenje da je ovaj svojevrsni hot-spot, koji se nadnosi nad morem, savršena lokacija za ljubitelje plivanja, dobre usluge i osvježavajućih koktela. Uz bazen, svi posjetioci mogu degustirati delicije mediteranske kuhinje na privatnoj terasi namijenjenoj gostima PMYC restorana – boravak tokom vikenda upotpunjen je i brunch-om na bazenu, od 10:00h do 13:00h. Noćni klub Platinum, donosi sofisticiranu dimenziju zabave – kao član prestižne asocijacije najekskluzivnijih restorana i klubova na svijetu The World’s Finest Clubs, ovaj klub je svake večeri prava „mašinerija u industriji zabave“. Velika žurka zakazana je i za 11. avgust kada se očekuje spektakularni DJ nastup Katty Q.

Nautičko naselje Porto Montenegro će i ovog avgusta biti stjecište savremene svjetske umjetnosti – atraktivna postavka Karnevalizacija života beogradske umjetnice Marije Đurić postavljena je u Zbirci pomorskog nasljeđa do 14. avgusta. Uz činjenicu da se temom karnevala bavi baš u Boki, poznatu po tradiciji maškaradi, Marija Đurić podsjeća na veselu stranu života.

Porto Montenegro - Foto Boka News
Porto Montenegro – Foto Boka News

Selekcija slika pod nazivom Oh! Your Pretty Things, poznate italijanske galerije sa Kaprija Liquid Art System, biće postavljena od 15. do 30. avgusta takođe u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Inostrana nautička klijentela u Porto Montenegru uživa u selekciji radova vodećih crnogorskih galerija: nova umjetnička postavka podgoričke galerija Pizana, sa sekcijom radova Urbana utopija autorke Svetlane Dragojević, svojevrstan je art-punkt nautičkog naselja, a galerija Konsul predstavlja selekciju crnogorskih slikara među kojima su Dado Djurić, Filo, Vuko Radović, Cvetko Lainović, Vojo Tatar, Nikola Vujošević i druge, u korporativnoj zgradi kompanije Adriatic Marinas (nekadašnji Dom Vojske), do 20.-og avgusta. Nakon ove fantastične postavke, na istom mjestu tivatska nautička klijentela i ljubitelji likovne umjetnosti uživaće u radovima Sonje Đuranović.

U cilju promovisanja crnogorske autohtone gasto tradicije, Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montengru, treća ovog ljeta, biće organizovana u subotu 13. i nedjelju 14. avgusta na glavnoj promenadi kroz nautićko naselje, od zgrade Teuta, u periodu od 17:00h do 22:00h. Svi posjetioci će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: od suvog voća, meda, rakija, sokova, džemova, bistrih sokova do maslinovog ulja.

Regata
Regata

Svi ljubitelji jedrenja uživaće i ovog mjeseca na sesijama jedrenja na BLU26 jedrlicama, Rowing sesijama i časovima jedrenja za najmlađe srijedom i Twilight sesijama četvrtkom. Velika Porto Montenegro regata, otvorena za sve klase, biće organizovana u subotu 6. avgusta, i okupiće zanimljivu flotu i profesionalce u jedrenju.  

Sportski klub Porto Montenegra ovog ljeta nudi teniske terene, fitness centar, kuglanje, stoni tenis, veliki izbor programa kao što su joga, pilates, salsa i zumba. Iz dinamičnog kalendara događaja, iz Sportskog kluba preporučuju sesiju ljetnje joge 21. avgusta.

Najčitanije