16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro predstavlja se u finansijskom srcu svijeta

Centar Londona na rijeci Temzi
Centar Londona na rijeci Temzi

Lukzuzni tivatski nautilki centar i marina za superjahte Porto Montenegro biće jedan od probranih izlagača na prvom sajmu ultraluksuza za superbogatu klijenetlu, a koji će početkom aprila biti održan u centru Londona. Manifestacija nazvana „London Yacht, Jet and Prestige Car Show“, održaće se od 8. do 11.aprila na obali rijeke Temze u središtu britanske prestonice, odmah uz čuveni londonski Toiwer most, jedan od najprepoznatljivijih motiva tog grada.

Sajam će okupiti probrana imena iz svijeta superjaht industrije, avioindustrije koja proizvodi luksuzne biznis i privatne avione i helikoptere, te najprestižnija i najskuplja imena proizvođača brzih i skupih automobila. „London Yacht, Jet and Prestige Car Show“ zamišljen je kao nova manifestacija za svjetske finansijske oligarhe i najimućniju klijentelu kojoj je renomirani sajam nautike „London Boat Show“ postao previše profana manifestacija na kojoj se može vidjeti malo čega od onoga što interesuje ultrabogate ljude – prvenstveno po posebnoj narudžbi dizajnirane i izgrađene superjahte veličine iznad 80 metara.

Stoga će novi sajam u Londonu – jednom od finansijskih centara svjetskog biznisa, biti usmjeren da tamošnjim, ali i bogatašima iz cijelog svijeta koji posluju preko britanske prestonice, omogući da na jednom mjestu dobiju ponudu najskupljih, najprestižnijih i najlukusznijih jahti, vazduhoplova i automobila, kao i pružaoca svih pratećih usluga. Spisak izlagača je stoga, veoma probran, a u tom vrlo uskom krugu našao se i tivatski Porto Montenegro kao vodeća marina za mega i super-jahte na Mediteranu.

Porto Montenegro
Porto Montenegro

„Izlažemo na prvom „London Yacht, Jet and Prestige Car“ sajmu zašto što Veliku Britaniju vidimo kao stabilno tržište za superjahte i lukuzne nekretnine, vođeno prvenstveno osjećajem za pravi i visoki kvalitet. Imamo jako puno interesovanja za našu marinu i turističko naselje u Crnoj Gori od ljudi koji traže nešto slično elitnim destinacijama na jugu Francuske ili na Majorci, ali da to ipak i dlaje bude u Mediteranu i da ima isti ili bolji nivo kvaliteta i usluge.“- kazao je tim povodom britanskoj štampi PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Tivatska marina ima najveće kapaciete za prijem brodova veličine superjahti u Mediteranu, a može na vez prihvatiti i jahe duge do čak 180 metara, kakav je trenutno najveća jahta na svijetu „Azam“. Porto Montenegro je na tržište već iznio i svoju novu luksuznu rezidencijalnu zgradu nazvanu „Regent Pool Club Residences“ koja tek treba da počne da se gradi i u kojoj se cijene stanova kreću od 409 hiljada do čak 3,72 miliona eura.

Najčitanije