8 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro podržao akciju „Zajedno protiv droge“

Akcija tajedno protiv droge
Akcija tajedno protiv droge

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv droge, kompanija „Adriatic Marinas- Porto Montenegro“ je podržala akciju tivatske Opštinske kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti, u saradnji sa International Police Asssociattion (IPA) Sekcijom Crne Gore – Regija jug, Dječijim savezom i Omladinskim klubom.

„Na cjelodnevnom kreativno-edukativnom programu učestovalo je preko osamdeset mališana, predškolskih grupa iz JPU „Bambi“, djeca iz predškolske grupe Roma i Egipćana koji pohađaju predškolicu u OŠ „Drago Milović“, a priključila su se i djeca iz kulturno-edukativnog centra „Ad Rem“, kao i veliki broj turista.

Najkreativniji papirni brod za sociloškom porukom o štetnosti droge kreirala je sedmogodišnja Tea Čelanović, drugu nagradu osvojio je devetogodišnji Mario Bakalbašić, a treće mjesto osvojila je Hana Lakičević. Na istu zadatu temu, u popodnevnim časovima stvarali su na slikarskim platnima, učesnici stariji od 15 godina.

Dobitnici u mladjoj kategoriji zajedno protiv droge
Dobitnici u mladjoj kategoriji zajedno protiv droge

Za najkreativniji rad proglašen je rad Domenike Krasan iz Tivta, drugu nagrada osvojila je Ema Kaličanac, i treću najmladja učesnica koja se pridružila starijim drugarima, Katarina Vlahović.“- saopšteno je danas tim povodom iz Porto Montenegra.

Ta kompanija obezbjedila je nagradni fond u iznosu od 200 eura, a sva djela mladih kreativaca nastalih u ovoj akciji, biće poklonjena Centru za rehabilitaciju žena zavisnica koji će uskoro biti otvoren u Podgorici.

Izvor:S. L.

Najčitanije