10 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – Pijaca domaćih prozivoda

Pijaca domacih proizvoda
Pijaca domacih proizvoda

U cilju promovisanja crnogorske autohtone gastro ponude, manifestacija „Pijaca domaćih proizvoda“ u Porto Montenegru, druga po redu ovog ljeta, biće organizovana u subotu 23. i nedjelju 24. jula na glavnoj promenadi kroz to nautičko naselje u Tivtu, u periodu od 17 do 22 sata.

Posjetioci će moći da uživaju u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću i voćnim rakijama porodice Damjanović, specijalitetima „Olcinium Oil-a“ iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje. Med pomiješan sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom decenijama proizvodi porodica Martinović, a domaćica Dragica Mirjačić će na svom štandu predstaviti proizvode od drenjina: likere, rakije, sirupe bez šećera, bistre sokove, džemove i kompote.- saopšteno je juče iz Porto Montenegra.

Porodica Borović iz sela Glisnica sertifikovani je proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, ražanog i heljdinog brašna, te će, zasigurno na pravi načiu upotpuniti crnogorsku gastro ponudu na pijaci. Crnogorska kompanija „Pipers Green“ predstaviće domaći musli, čips od heljde i lana, voćne namaze među kojima je najpopularniji onaj od lješnika, a porodica Mugoša suve smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg nara.

Organska hrana
Organska hrana

Hotel „Regent Porto Montenegro“ predstaviće na svom štandu delicije koje su fuzija gastro tradicije i najnovijih poslastica iz njihovog “slatkog kutka” Gourmet corner-a, među kojima su čokoladne i voćne torte, torte od cimeta ili đumbira, različite vrste hljeba, ali i nove ukuse osvježavajućih ljetnih voćnih napitaka.

Najčitanije