12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro obilježava desetogodišnjicu obnove nezavisnosti Crne Gore

Porto Montenegro - foto Boka News
Porto Montenegro – foto Boka News

Marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro u Tivtu, kao jedan od najznačajnijih investicionih projekata u turizmu u Crnoj Gori, obilježava desetogodišnjicu obnove nezavisnosti Crne Gore. Oslanjajući se na gradsku manifestaciju Pine u crvenom, simbol Porto Montenegra, kran dizalice na mulu 1, od sjutra, 20. maja, tokom večeri, biće osvijetljen crvenom bojom.

„Crvena poruka“ je svojevrsna čestitka svim građanima Tivta, Crne Gore, ali i strancima koji žive i rade u gradu i zemlji, i koji ovdje stvaraju svoj dom.

Tokom deset godina od obnove nezavisnosti, investicije su ključan pokretač razvoja Crne Gore, a za samo osam godina, od makete u svrhu prezentacije projekta, Porto Montenegro je postao luksuzni brend i najprosperitetnija investicija u Crnoj Gori, u kojoj je do sada uloženo preko 420 miliona eura. Otvaranje hotela Regent Porto Montenegro, jedinstveni događaji, regate, koncerti i izložbe internacionalnih umjetnika i međunarodna škola Knightbridge, samo su neki od razloga zašto se naša investicija smatra vodećom u segmentu turističkog proizvoda Boke Kotorske i Crne Gore kao nove jahting destinacije, saopštili su iz kompanije Adriatic Marinas.

Kran u crvenom

Povodom obilježavanja 1000 godina crnogorske državnosti Porto Montenegro u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i Centrom savremene umjetnosti Crne Gore organizuje izložbu Crnogorska savremena likovna scena: vizija 8 umjetnika/ca, koja će biti postavljena od 7. do 30. juna u Zbirci pomorskog nasljeđa. Na ovoj izložbi biće prikazani radovi 8 crnogorskih umjetnika, različitih likovnih poetika i tehnika izražavanja – Maja Šofranac, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Igor Rakčević, Roman Đuranović, Abaz Dizdarević i Nenad Šoškić. Izložba je autorski projekat Žane Filipović, istoričarke umjetnosti.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije