16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro na Sajmu nautike u Dubaiju

Foto Porto Montenegro – Majesty Gulf Craft

Kompanija Adriatic Marinas (Porto Montenegro) i ove godine će predstavljati luksuzno tivatsko nautičko naselje na 28. Sajmu nautike u Dubaiju (Dubai International Boat Show – DIBS). Sajam će biti održan u periodu od 9. marta do 13. marta u Dubai marini.

Ovaj sajam je odlična prilika da se Porto Montenegro još jednom nađe na najvećoj nautičkoj sceni Bliskog istoka i predstavi marinu od 450 vezova kao i projekat svog novog naselja Boka Place. Porto Montenegro i čuveno brodogradilište Gulf Craft će, tokom DIBS-a, ozvaničiti saradnju koja podrazumijeva posebno kreirane cijene vezova za nove vlasnike svih Gulf Craft plovila, a povodom tog događaja, i potpisivanja Memoranduma o saradnji, u petak, 11.marta u 19 sati štandu Gulf Crafta biće organizovan koktel prijem za klijente Porto Montenegra i kupce Gulf Craft jahti.

Tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata je vrlo perspektivno tržište za saradnju sa Porto Montenegrom i Crnom Gorom, samim tim saradnja sa Gulf Craftom će biti jako značajna za Crnu Goru. Kompanija Gulf Craft ove godine obilježava 50 godina od osnivanja, a jedno od sedam najvećih svjetskih brodogradilišta. Zanimljivo je da je kompanija postepeno gradila svoj put kroz 50 godina svog postojanja, od proizvođača malih ribarskih brodova do lidera u inovacijama i tehnologiju u jahting industriji.

Kompanija u svom portfoliu posjeduje 5 brendova i široku lepezu brodova od 10 do preko 50 metara dužine.

Na Sajmu će se predstaviti čak 850 kompanija i brendova iz više od 50 zemalja. Regionalno plemstvo i bogati kupci iz Bahreina, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se hiljadama posjetilaca iz Afrike, Azije i velikom broju kapetena, vlasnika brodova i ljubitelja nautike koji dolaze iz Evrope i Amerike. Ovaj podatak potvrđuje porast značaja Ujedinjenih Arapskih Emirata u internacionalnoj industriji luksuza, a samim tim  predstavlja zanimljivo tržište za Porto Montenegro.

Prednost pozicioniranja Crne Gore kao destinacije za UAE jeste dobra avio povezanost ljeti, kao i činjenica da građanima Emirata nije potrebna viza za ulazak u Crnu Goru.

Najčitanije